LJ&Z i Tropik poklanjaju “Petominutne priče o porodici/obitelji”

Iz velike želje da čitanje bude dio odrastanja svakog djeteta i njegove porodice Egmont u saradnji sa kompanijom Disney neprestano kreira nove kolekcije kojima će to podstaći na najbolji mogući način...

by | 18 Februara, 2021

Svjesni smo brojnih benefita koje čitanje ima za razvoj sposobnosti djeteta, ali i kako brzim tempom se živi u današnje vrijeme. Nova Disneyjeva kolekcija donosi petominutne priče, koje se čitaju za oko pet minuta svaka, a fokusirane su na teme koje su važne za odrastanje svakog djeteta. Kolekcija koja je pred vama obuhvata zanimljive i važne teme koje su obrađene kroz priče nekih od najpopularnijih Disneyjevih junaka.

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Kolekcija će obuhvatiti priče o prijateljstvu, porodici, hrabrosti, životinjama, dobrim djelima, otkrićima, priče za lijepe snove…

Druga knjiga iz kolekcije petominutnih priča se bavi upravo temom porodice. Nema sumnje da nam je svima porodica važna a posebno djeci koja u njoj pronalaze oslonac, sreću, zaštitu, inspiraciju, uče u njoj kako da postanu odrasli i zreli ljudi. Uloga i utIcaj porodice kao prve socijalne sredine u kojoj se dijete razvija ključna je za razvoj ličnosti. Stabilni i harmonični odnosi igraju važnu ulogu u odgoju djece kroz razvoj zajedništva, osjećanja bliskosti, razumijevanja, poštovanja… Emocionalne veze koje se stvore u porodici traju tokom čitavog života.

Priče koje smo izdvojili imaju za cilj da nas podsjete koliko je porodica važna. To su interesantne priče o različitim porodicama koje nam donose Disneyjevi junaci i odnosima koji vladaju među njihovim članovima. Cilj im je da u najširem smislu skrenu pažnju na porodicu, podstaknu razgovore, inspirišu da se porodice okupljaju, druže, dijele, rastu, razvijaju se…

U ovoj knjizi ćete čitati priče o sestrama Ani i Elzi iz Snježnog kraljevstva, o Zlatokosi i tri medvjeda, o porodici Izbavitelja, priču o mladunčetu Roou i njegovoj mami Kangi, a princeza Jasmina iz priče o Aladinu nas vodi kroz priču u kojoj i prijatelje možemo smatrati porodicom.

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Prva knjiga je još uvijek dostupna na kioscima po promotivnoj cijeni od 3,90 KM, dok će ostale knjige iz kolekcije biti dostupne po cijeni od 7,90 KM. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije.
Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Čitajte djeci, mazite ih, grlite ih, pričajte sa njima, odvojite svaki dan vrijeme za čitanje, izaberite knjigu i povedite ih na uzbudljivo putovanje kroz slike i riječi!

KAKO DO POKLONA?
Jedan primjerak knjige “Petominutne priče o porodici/obitelji” možete da osvojite i vi. Lajkujte ovu objavu, a u komentaru tagujte nekoga kome biste poklonili ovu divnu knjigu i obavezno podijelite objavu na vašem facebook profilu, javno! Samo oni/e koji/e urade sve navedeno konkurišu za nagradu!
Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!

Promo, S. Vujanović

Tropik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.