LJ&Z i Tropik poklanjaju “Petominutne šašave priče”

mar 26, 2021 POKLONI I AKCIJE

Stiže nam nova knjiga iz Disneyjeve kolekcije petominutnih priča, koja nosi naziv Petominutne šašave priče!

Ideja nam je bila da kroz pet neobičnih, pomalo smiješnih i neočekivanih priča podstaknemo dječju maštu da na različite načine sagledavaju svijet koji ih okružuje razvijajući im tako imaginaciju, rječnik, percepciju i potičući ih da razmišljaju i razgovaraju o raznim temama.

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Važno je da razumijemo i shvatimo ljepotu različitosti u svijetu koji nas okružuje. Naše priče mogu biti divno polazište za brojne zanimljive razgovore sa najmlađima…

Ova knjiga donosi novih pet priča. U Zemlji čudesa ništa nije onako kako bi trebalo biti. Snjeguljici će se sve izokrenuti kada umjesto sedam patuljaka upozna tri diva. Za medvjedića Pooha svaki dan je neobičan.

Čitati djeci je zabavno, povezujuće, poticajno kako za djecu tako i za one koje im čitaju. Stvarate male čitače otkrivajući im novi svijet mašte, likova, specifičnog rječnika. Razvijate njihov govor, mogućnost sagledavanja i prepričavanja različitih situacija i događaja, pomažete im da kroz priče njima poznatih junaka dotaknu teme koje ih okupiraju, zabavljaju, koje su im možda nejasne, zbunjujuće ili smiješne.

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Uživajte u čitanju i našim pričama sa vašom djecom!

KAKO DO POKLONA?
Jedan primjerak knjige “Petominutne šašave priče” možete da osvojite i vi. Lajkujte ovu objavu, a u komentaru tagujte nekoga kome biste poklonili ovu divnu knjigu i obavezno podijelite objavu na vašem Facebook profilu, javno! Samo oni/e koji/e urade sve navedeno konkurišu za nagradu!
Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!
Sretno svima!

Tropik PR / S.V.

Tropik PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.