LJ&Z ljetna čitaonica: Poklanjamo roman “Pod tuđim uticajem” Jane Austen

avg 8, 2019 POKLONI I AKCIJE

Čitanje nas opušta i zabavlja, ali ne samo to! Istraživanje Univerziteta Yale pokazalo je da ljudi koji nekoliko godina čitaju samo 30 minuta dnevno u prosjeku žive dvije godine duže od osoba koje nisu pročitale ništa! Možda u pretrpanom rasporedu tražite opravdanje zašto ne čitate, ali sada taj izgovor pada u vodu – ljeto je.

Ljepota&Zdravlje i Izdavačko preduzeće “Nova knjiga” iz Podgorice predstavljaju vam deset knjiga koje će vam biti odlično društvo na odmoru… Sve ove naslove možete potražiti na kioscima širom BiH, a mi vam ih i poklanjamo!

Naslovi koji će se naći u prodaji su: 1 STEPSKI VUK, Hermann Hesse; 2 IZBOR, Nicholas Sparks; 3 ČOVJEK PO IMENU UVE, Fredrik Backman; 4 NAPUKLO OGLEDALO, Agatha Christie; 5 POD TUĐIM UTICAJEM, Jane Austen; 6 DJEVOJKA IZ BRUKLINA, Guillaume Musso; 7 SVETAC, SURFER I DIREKTOR, Robin Sharma; POTRAGA ZA ODRI, Sophie  Kinsella; 9 POVRATAK, Erich Maria Remarque; 10 PETI TALAS, Rick Yancey

[smart-grid]

[/smart-grid]

Peta knjiga koju vam predstavljamo i koju možete osvojiti je “Pod tuđim uticajem” Jane Austen

Devetnaestogodišnja Anne sretno je zaljubljena u svog vjerenika Fredericka Wentwortha. Međutim, Anneina porodica i bližnji ne odobravaju njen izbor jer smatraju da Frederick, pomorski oficir bez imetka i plemenitog porijekla, nije dostojan njihove porodice. Anne pod njihovim uticajem donosi ishitrenu odluku i raskida vjeridbu.

Osam godina kasnije, ljubav prema istom čovjeku i dalje gori u njenom srcu, a Anne je imala dovoljno vremena da spozna svu težinu svoje greške. Pomirena sa cijenom koju plaća zbog oslanjanja na tuđi sud, ona ne sluti da će joj sudbina pružiti novu šansu: Frederick se iznenada vraća u njen život. On je sada imućni kapetan sa brojnim odlikovanjima stečenim u ratovima, ali je rana zbog Anneinog odbijanja podjednako živa kao prvog dana.

U sasvim izmijenjenim okolnostima, njih dvoje dobiće novu priliku za izbor. Da li će ovog puta uspjeti da izbjegnu zamke koje stoje na putu njihovoj sreći?

U svom posljednjem završenom romanu, Jane Austen pokazuje svu delikatnost svog književnog talenta: fino tkanje ove priče do najsitnijih detalja oslikava iskušenja ljubavi uhvaćene između nametnutih konvencija, pritiska društva i najčistijih želja mladalačkog srca.

KAKO DO POKLONA?

Tokom ljeta detaljnije ćemo vam predstaviti svaki od ovih naslova i  jednu/jednog od vas obradovati poklon-knjigom. 

Uz hashtag #ŽelimČitati u komentaru na ovaj post na našoj Facebook stranici tagujte tri prijateljice/lja koji obožavaju knjige!

Uz pomoć stranice Random Picker narednog četvrtka saznaćemo ime dobitnice/ka druge knjige i objaviti detalje o novoj knjizi te započeti novi krug darivanja.

Sretno svima! 

Foto: Guliver/Getty Images, PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.