Knjiga za djecu “Tajni život muzeja” u izdanju MSURS od danas besplatna!

apr 9, 2020 Vaše dijete

U okviru digitalne kampanje koju je Muzej savremene umjetnoti Republike Srpske pokrenuo, odlučili smo da jedan dio naših aktivnosti usmjerimo i na najmlađu publiku. Prva knjiga za djecu o našem muzeju koju smo promovisali 10. februara 2020. godine povodom Dana MSURS, od danas će na web sajtu muzeja biti besplatna.

Ćirilićnu, latiničnu i englesku verziju knjige “Tajni život muzeja” autorke Jelene Kojović Tepić sa ilustracijama banjalučkog umjetnika Dragoslava Malinića koju je dizajnirao Nemanja Mićevć, grafički dizajner MSURS, možete da skinete u pdf-formatu na ovim linkovima:

Link za download knjige na latinici OVDJE
Link za download knjige na ćirilici OVDJE
Link za download knjige na engleskom OVDJE

“Uz besplatnu knjigu na našem sajtu postavili smo i 5 bojanki koje prate naraciju knjige o 10 malih miševa koji otkrivaju kakav se tajni život odvija unutar zidina jednog muzeja i koji se kroz razne avanture upoznavaju sa značajem muzejske institucije. Mališane koji budu vrijedni i oboje svih pet crteža ali i potrude se i pošalju nam svoje originalne crteže na temu knjige nagradićemo originalnim izdanjem ‘Tajni život muzeja'”, saopštili su iz MSURS.

Knjiga “Tajni život muzeja” je 100. jubilarno izdanje MSURS, a prilagođena je za djecu od pet do 12 godina. Poseban akcenat stavljen je na prezentaciju muzejske kolekcije čiji reprezentativni primjeri su predstavljeni ilustracijama i tekstualnim objašnjenjima, sa ciljem da se djeci ukaže na bogatstvo kulturnog nasljeđa koje baštini naša institucija i na značaj njegove prezentacije i očuvanja.

Knjiga je realizovana uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture RS i projekta “Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESKO u partnerstvu sa Predsjedništvom BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.