11. Brending konferencija okupila do sada najveći broj stručnjaka iz oblasti marketinga, brendinga i komunikacija

by | 5 Juna, 2023

Jedanaesto izdanje Brending konferencije, pod sloganom “Brand New Game”,održano je u dvorani “Mirza Delibašić”, koja je sinonim za mnoge sportske igre i pobjede

Ovo je bio prostor u kojem je brojna publika imala priliku odigrati neponovljivu i jedinstvenu igru sa vrhunskim kreatorima novih pravila u marketingu i brendingu.

Brending konferencija je pokazala da za opstanak na tržištu svi igrači moraju biti spremni na promjene ibiti fleksibilni, jerse praviladrastično mijenjaju i uvode nas u novisvijet pun suprotnosti.

Odgovore na pitanja o izazovima,sa kojim se marketinška i kreativna industrija susreću, ponudili su game changeri,koji ne samo da prate i poznaju pravila nove igre, već učestvuju u njihovom kreiranju.

Michael Corcoran otkrio je tajnu kreativnog uspjeha kompanije Ryanair na društvenim mrežama, koji se danas mjeri milionima pratitelja, dok je jedan od najnagrađivanijih kreativaca regije, Davor Bruketa, fascinirao primjerimainspirativnih i kreativnih kampanja koje ostavljaju trag na dubokom emocionalnom nivou. Tahaab Rais je pokazao kako se iza svakog uspjeha nalazi strategija zasnovana na istraživanju i kreativnom razmišljanju, a Paul Caiozzo je dao odgovor da li će i kada AI zamijeniti ljude.

Učesnici panela, Dragan Bjelogrlić i Jovan Marjanović, u razgovoru sa moderatoricom Eminom Ganić, podijelili su svoje iskustvo o promjenama koje je film i autorstvo, kao brend, pokrenulo u filmskoj industriji regiona.

Brending konferencija je i sama postala brend, brend koji je danas na jednom mjestu okupio advertajzing industriju BiH, najjače agencije, oglašivače i medije. Preko 600 profesionalaca danas ima priliku slušati svjetske i regionalne stručnjake iz kreativne industrije. Zajedno smo se educirali, razmjenili iskustva i razgovarali o budućnosti struke i industrije, jer sam duboko uvjeren da se nalazimo na prekretnici za našu industriju, sa mnoštvom izazova ali i jako puno neiskorištenog potencijala.izjavio je ovim povodom Haris Mujanović, CEO agencije Via Media, koja je organizator ovog najvažnijeg strukovnog događaja u BiH.

Iz agencije Via Media su već zakazali susret za narednu godinu, jer pripreme za Brand New Conference 2024 počinju uskoro.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.