Avon Djevojke na trčanju: 520 učesnica preplavilo sarajevsko Vilsonovo šetalište

by | 12 Septembra, 2016

U Sarajevu je u nedjelju održana četvrta utrka za žene “Avon Djevojke na trčanju” u organizaciji NVO “Marathon”. Cilj ovog sportskog i društveno odgovornog projekta je promocija zdravog i aktivnog života žena, ali i djelovanje u borbi protiv diskriminacije i predrasuda.

klixNa ovogodišnjoj utrci učestvovalo je 520 djevojaka i žena. Prvo mjesto zauzela je Alma Hrnjić koja je utrku završila za 9 minuta i 30 sekundi, Katarina Lemez je bila druga, a Adela Čomor treća.

One su dobile pehar, medalje, bukete cvijeća kao i poklone sponzora trke. Najbrža članica Škole trčanja “Klix” dobila je vrijedan sat za trčanje marke Garmin.

Ovogodišnja utrka je započela u 10 sati na Vilsonovom šetalištu ispred hotela Bristol, a učesnice su mogle birati da li će utrku provesti trčeći ili šetajući. Ljubiteljice rekreacije kretale su se prema Mostu Suade i Olge gdje su se okrenule i uputile prema cilju također pokraj hotela Bristol. Učesnice su imale priliku donirati sredstva za rad sigurnih kuća u našoj zemlji, a dio sredstava će biti poklonjen udruženju oboljelih od karcinoma dojke “Rubin” Hadžići.

Pročitajte i… Znam da postoji… Sigurna kuća!

Znak za start utrka dala je predstavnica Avon kompanije Šejla Korjenić. Avon istinski podržava žene i u srži svog poslovanja ima dobrobit žena širom svijeta. Kompanija je osnovala vlastiti fond još 1955. godine s ciljem poboljšanja života žena, a danas tu misiju provodi na dva načina – borbom protiv raka dojke i borbom protiv nasilja u porodici.

Značajnu podršku cijelom projektu pružili su sljedeći vrijedni partneri udruženja “Marathon” Sarajevo: Avon, New media people, Sector Security, Usaid, Cinema city, Tosama, Peugeot, Ujedinjene nacije u BiH, Projekat PPMG, Nestle, Konzum, Garmin, Ekopak, Olimpija, Zlatara Sofić, Metaphysika, BBI Centar, Sarajevo City Centar, Cedevita, portal Fashion.Beauty.Love, Općina Novo Sarajevo, Auto škola Lifeline, Courtyard Marriott, Residence Inn Marriott.

Posebnu podršku pružili su medijski pokrovitelji portal Klix.ba, radio Antena, Akta.ba, te naš magazin “Ljepota&Zdravlje” kroz podršku Cinema Cityja – “Ladies night run for”.

TEKST I FOTO: KLIX.BA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.