Becutan savjetuje kako da bebina koža ostane suha i zaštićena

nov 20, 2019 PROMO

Od samog rođenja, bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim roditeljima podrška kako bi život malenih ispunili nježnošću još od prvog dodira. U tome im već 40 godina pomaže Becutan koji njegujući generacije, brine zajedno sa roditeljima, a raduje se i raste sa njihovim potomstvom.

Nakon rođenja djeteta jedna od najčešćih obaveza roditelja jeste previjanje. U nastavku Becutan otkriva korisne savjete za previjanje te kako da bebina koža ostane suha i zaštićena!

Gdje i kako pripremiti kutak za previjanje bebe?

Becutan savjetuje da kutak za previjanje pripremite u sobi u kojoj beba najčešće boravi.

S obzirom da se tokom prvih sedmica i mjeseci previjanje bebe često radi, i to u razno doba dana i noći, potrebno je osigurati adekvatno mjesto. Bez obzira na kojoj površini će se beba previjati važno je voditi računa da njena visina bude oko 80 cm, što će osigurati prirodan i udoban položaj vašem tijelu te tako olakšati sam proces. A da bi sve teklo glatko pri ruci imajte uvijek sve što vam je potrebno, a bebu nikada nemojte ostaviti bez nadzora na stolu za previjanje, poručuju iz Becutana.

Foto: PR

Koliko često se radi previjanje?

Na početku, kod novorođenčadi mijenjanje pelena treba biti vrlo često kako bi se izbjegao produženi kontakt kože sa nečistoćama sa pelene. Tokom samo jednog dana i noći previjanje je potrebno učiniti i do osam puta, kod novorođenčadi i više. Kada je beba malo starija pelene treba mijenjati po potrebi ili na svaka tri sata.

Izbor pelena

Izbor pelena jedna je od najvažnijih odluka, naročito kod novorođenčadi, s obzirom da je koža u stalnom kontaktu sa pelenom, a istovremeno je neophodno što je moguće duže da ostane suha i zaštićena.

Izuzetno tanke i mekane, sa dominantno prirodnim materijalima u dijelovima koji dolaze u kontakt sa osjetljivom bebinom kožom, Becutan pelene osiguravaju izuzetno nježan dodir sa njom. Površinski sloj pelene je prozračne teksture tako da bebina koža uvijek nesmetano diše, dok elastične barijere sa strane, izrađene također od prirodnih materijala, sprečavaju proticanje nečistoća, a bebi osiguravaju udobnost. Uz nevjerovatnu elastičnost i zračnu propustljivost, Becutan pelene, imaju i veliku moć brzog upijanja. Zahvaljujući posebnom superupijajućem sloju u obliku mikrogranula, bebina koža ostaje suha i zaštićena, a anatomski oblik podržava pravilan razvoj djeteta u različitim fazama njegovog rasta i razvoja. Elastične trake sa strane veoma su fleksibilne i izvrsno se prilagađovaju struku, kako bi se pelena u potpunosti prilagodila slobodnim pokretima bebe.

Foto: PR

Čišćenje i njega bebine kože

Bebina koža je izuzetno nježna i osjetljiva i zbog toga joj, posebno na onim dijelovima koji dolaze u kontakt sa pelenom, treba dodatna njega i pažnja da bi se spriječila pojava crvenila i iritacija. Stoga je pri svakom previjanju neophodno čišćenje i njegovanje kože.

Prema novijim preporukama pedijatara, formulacije vlažnih maramica koje se baziraju na pročišćenoj vodi, najbolja su praksa u održavanju svakodnevne higijene i njege osjetljive bebine kože, naročito kada se previjanje češće praktikuje, a pri tome ne postoji mogućnost da se koža opere mlakom vodom.

Nove vlažne maramice Becutan newborn aqua pure, upravo zbog prisustva visokog postotka pročišćene vode u svom sastavu, imaju primarnu ulogu u održavanju svakodnevne higijene kože novorođenčadi. Pažljivo odabrana formulacija bez parfema i bez alkohola, sa ekocertificiranim sastojcima i sa ekstraktom od kamilice, preporučuje se za upotrebu od samog rođenja djeteta.

Nakon čišćenja neizostavni dio rutine previjanja svakako je njega bebine kože. Becutan dječja bademova krema, koja se koristi i u pelenskoj regiji, na čistu bebinu kožu nanosi se u tankom sloju, blagim utrljavanjem. Izrazito blage i hipoalergene formulacije poboljšava vlažnost kože, smiruje je i preventivno djeluju protiv pojave crvenila i iritacija.

A koji su to pomno odabrani sastojci koji garantuju učinkovitu i nježnu zaštitu? Ulje od badema bogato vitaminima A, E i D pomaže u održavanju normalne vlažnosti kože, istovremeno smanjujući crvenilo, lanolin stvara fizičku barijeru u dodiru sa vlagom i odbija vodu sa površine kože, cink oksid stvara tanak zaštitni sloj koji površinu kože održava suhom, a istodobno sprječava i smiruje crvenilo, osip i iritaciju, dok vazelin poboljšava ozdravljenje ispucale kože i sprječava gubitak vlage.

Foto: PR

Sigurnost i kvalitet Becutan proizvoda

Becutan linija proizvoda namijenjena njezi osjetljive bebine i dječje kože prepoznatljiva je na našem tržištu. Više od 40 godina tradicije brenda Becutan prenosi se s generacije na generaciju, gdje je besprijekorna kvaliteta upravo zaslužna za višedecenijsko povjerenje.

Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda je neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože. Formulacija svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne funkcije.

Svi Becutan proizvodi su klinički i dermatološki testirani i razvijeni u saradnji s pedijatrima i dermatolozima. Proizvode se u visoko kontroliranim uslovima proizvodnje uz primjenu GMP (Good Manifacturing Practice) standarda, koji podrazumijeva redovnu kontrolu svih unosnih sastojaka još prije samog procesa proizvodnje, a zatim ponovnu kontrolu gotovog proizvoda, prije njegovog izlaska u prodaju. Sve formulacije proizvoda usklađene su s Evropskom odredbom za kozmetiku namijenjenu djeci, gdje su jasno definirane liste i postotci sastojaka koji su dozvoljeni, čime se garantuje sigurnost upotrebe apsolutno bez mogućnosti posljedice na zdravlje djeteta.

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.