Categories PROMO

Biscuit Boutique by Azra – priča koja traje

Potpuni gastronomski užitak često zaokružimo – desertom! I zaista, većina ljudi voli slatko, pa zašto onda ne uživati u svakom slatkom zalogaju?

Bilo da su u pitanju kolači ili torte pravimo ih i sami, a ponekad ih naručujemo “za ponijeti” ili u nekoj od slastičarni. Svaka ima svoj stil i posebnost. Nekada su ti stilovi interesantni, nekada jednolični, ponekad veoma moderni, a ponekad tradicionalni. No, malo je onih koji su zadržali kvalitet i konzistentnost u godinama svog rada i poslovanja. Zapravo, malo je onih koji su prepoznatljivi i ne liče na neki već isproban okus.

A kada bi kolači mogli da pričaju ispričali bi priču o nastanku Slastičarne “Azra” i ljubavi prema kuhanju i slasticama koja traje već pune 23 godine.

Još davne 1997. godine, kada je Azra krenula malim koracima, bilo je jasno da će postati i ostati prepoznatljiva po svojoj posebnosti. Azra osmišljava svaki recept brižno i slastice postaju prepoznatljive po svom kvalitetu koji su zadržali i do danas. Nema tu mnogo vrsta, ali postoji postojanost i lepršavost okusa tradicije i kvaliteta.

Kroz godine kolači i torte su prilagođavani i novim i savrmenim okusima, kao i potrebama klijenata, ali su su uvijek ostajali autentični.

Ono što izdvaja Slastičarnu “Azra” od ostalih je to što sve svoje proizvode izrađuje od pažljivo izabranih svježih namirnica i kreira snove o slatkom užitku koje lako prepoznajete zbog kvaliteta, svježine i posebnosti okusa.

Slastičarna “Azra” sada vam je bliža nego ikada. U srcu Sarajeva u ulici Kulovića 6 u maloj, ali toploj atmosferi Café Biscuit Boutique, možete probati, naručiti ili samo pogledati slastice koje je za vas pripremila Slastičarna “Azra”. Možete popiti i kafu ili neko drugo piće i u miru provesti vrijeme sa prijateljima ili poslovnim partnerima. Mada ćete teško odoljeti da ne probate jedanu od slastica.

Po ulasku u prostor mami vas oslikanost prostora kao da ulazite u priču iz davnina. Oslikani crno-bijeli zidovi odišu toplinom doma koji vas poziva da primjetite vitirnu kao slatki oltar pun svježih slastica. Tu ćete u ponudi pronaći kolače bajkovitih naziva torte “Anđeo”, “Šuškava”, ali i nešto modernija izdanja Lemon tart, Pavlova i Cookies u tri različita okusa i naravno da ne zaboravimo sitne kolače napravljene po recepturi koja se nije promijenila već pune 23 godine i još uvijek se traži narudžba više. Ali ako zamislite svoju čaroliju, vaša Slastičarna “Azra” će kreirati i pripremiti je prema vašim željama.

Slastičarna “Azra” u svojoj ponudi ima i zdravu varijantu torti i kolača napravljenu prema potrebama svakog klijenta pa ćete za vaše potrebe pronaći gluten-free tortu, vegan tortu i kolače za dijabetičare.

Zato dođite i isprobajte naše kolače, a sigurni smo da ćete ih i naručiti. Svi ste dobrodošli!

Tekst i foto: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *