Bistro “Zdravo” organizuje “Sadnju za Dan planete”

by | 18 Aprila, 2022
akcija sadnje

Bistro “Zdravo”, prvi zdravi i biljni restoran u Bosni i Hercegovini, povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. aprila organizuje akciju sadnje. 

Akcija će biti odžana 23. aprila (subota), u blizini Muzeja 105. motorizovane brigade, iznad Sarajeva (TAČNA LOKACIJA OVDJE). Okupljanje je u 9:30 sati, a sadnja počinje u 10:00 sati, u subotu!

“Naša misija je da širimo svijest o balansiranom zdravom i radosnom življenju. Želimo pokazati da je zdrava hrana jednostavna i ukusna. Posvećeni smo zajednici, održivom poslovanju i ostavljanju pozitivnog učinka na planetu Zemlju. Iz tog razloga smo, između ostalih aktivnosti, posvećeni i sadnji. Sadnja drveća jedan je od najjednostavnijih načina za smanjenje CO2 iz atmosfere, ali i obogaćivanja tla te sprečavanja dezertifikacije. Ove godine smo već učestvovali u sadnji 150 sadnica voćki, a povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. aprila, planiramo 23. aprila posaditi 500 sadnica sa djecom – članovima sarajevskih košarkaških klubova KK Ilidža i BC BBY, u saradnji sa KJP Sarajevo šume”, poručuju iz Bistroa “Zdravo”.

Osim toga, cilj akcije je uticati i na lokalnu zajednicu da učestvuje u ovoj i sličnim akcijama sadnje, pošumljavanja ili čišćenja zelenih površina jer je to značajno za našu budućnost i kvalitet života naraštaja koji dolaze poslije nas.

ljepotaizdravlje.ba; PROMO

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.