Ekspresivna i figurativna umjetnica Alisa Teletović predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Italiji

by | 20 Septembra, 2022

Slikarka Alisa Teletović je na svjetskom i umjetničkom događaju na venecijanskom Internacionalnom Art Fairu u Veneciji predstavila tri slike.

Izabrane su slike pod imenom Poljubac, Čekajući početak i Faca, 100×150 cm dimenzija, kombinovane tehnike na platnu.

Nalazimo se u vremenu koji je donio mnogo tehničkih dostignuća, a posrnuli smo kao ljudi i kao bića. Toliko toga negativnog, lošeg i depresivnog se nadvilo nad nama, tamna strana svijeta isplivava na površinu. Kako pronaći sebe u uzburkanom moru?

,,Ja ne dozvoljavam da budem plijen, ja sam optimistična romantična, žena u sazrijelom dobu, još evaliviram da vidim u ozračenom sumraku vremena kako pokazati NADU, ljubav, nježnosti. Slike Poljubac, Faca, Čekajući početak, se bave upravo istinskom inspiracijom potrebnom za čovjeka,,. – izjavila je umjetnica Alisa Teletović.

Venice International Art Fair traje od 14. septembra do 05. oktobra 2022. godine, a izložena djela u sklopu izložbe mogu se pogledati u Palazzo Albrizzi Capello u Veneciji.

Umjetnica također izlaže svoja dva djela u Tuzli, 16.09.2022. godine na INTERBIFEP International Biennial of Portrait, Tuzla, pod naslovima Umor i Znati kad stati. Naslovi radova nagovještavaju kakvo je Alisino viđenje svijeta i društva. Ukazuje nam kako se trebamo centrirati i vratiti sebi, svojim iskonskim osjećanjima, ujedno naći izlaz iz svakog osjećaja tuge, neispunjenosti i zatvorenosti. Duboko prodrijeti u svoju unutrašnjost i pronaći odgovore.

Alisa Teletović slika i radi u svom ateljeu na Čengić Vili, Sarajevo. Ljubitelji prave umjetnosti, uvijek su dobrodošli na šoljicu čaja i razgovore o umjetnosti. Više o umjetnici i njenom stvaralaštvu možete vidjeti na stranici www.aliateletovicartist.com.

 

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.