Hemofarm dobitnik priznanja „Najbolji poslodavac“ za 2024. u Bosni i Hercegovini treću godinu zaredom

by | 21 Januara, 2024

Treću godinu zaredom Hemofarm je dobitnik priznanja „Top Employer“(Najbolji poslodavac) za 2024. u Bosni i Hercegovini i Srbiji od strane „Top Employers Institute“, nezavisne organizacije koja globalno ocjenjuje kompanije u pogledu njihove posvećenosti ljudskim resursima.

U isto vrijeme, status STADA grupe kao poželjnog mjesta za rad potvrđen je proglašenjem za najboljeg poslodavca u Evropi za 2024. godinu.

„Najbolji poslodavac, priznanje koje dobijamo po treći put jeste potvrda našeg konstantnog  ulaganja u ljude i nihov profesionalni razvoj, te stvaranja još boljih uslova za naše zaposlene u svim sektorima. Zapošljavamo kadrove različitih profila i životne dobi, koji imaju priliku da nauče mnogo i razvijaju se dalje u jednoj internacionalnoj j kompaniji. Zato ostajemo na istom pravcu, svakodnevno unapređujući svaki segment rada i poslovanja za dobrobit i naših zaposlenih i društva u cjelini”, rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Nakon procjene od strane nezavisnih stručnjaka, koji su Hemofarm poredili sa najboljim praksama u industriji u 20 različitih oblasti, utvrđeno je da je Hemofarm ostvario najviši rezultat u sistematičnom pristupu biznis strategiji, strategiji u vezi sa zaposlenima i njihovim razvojem, svrsi i vrijednostima, njegovanju različitosti i jednakosti, kao i u održivom razvoju. Takođe, dobrom rezultatu doprinijela je i HR digitalizacija.

„Izuzetno sam ponosna što smo ponovo dobili `Top Employer` priznanje, jer to potvrđuje našu posvećenost da zaposlenima u STADA grupi pružamo jedinstvenu kulturu koja promoviše njihov individualni rast i inspiriše ih da doprinose našoj svrsi da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner“, istakla Simona Berger, izvršna direktorka ljudskih resursa u STADA grupi.

U toku 2023, STADA je na svim svojim lokacijama u Evropi uspješno pokrenula GoFluent, online platformu učenja jezika koja je dostupna svim zaposlenima, sa ciljem podsticanja još bliže saradnje u čitavoj organizaciji. Osim toga, STADA je podržala koleginice i kolege u radnom okruženju uvođenjem platforme za brigu o mentalnom zdravlju, obezbjeđujući podršku 24 časa dnevno ne samo zaposlenima, već i njihovim porodicama. STADA je prepoznata po svojoj jedinstvenoj korporativnoj kulturi i izuzetnoj posvećenosti zaposlenima dodjelom „Top Employer“ priznanja i u Njemačkoj, Rumuniji i Velikoj Britaniji.

Sa oko 300 zaposlenih u BiH, Hemofarm je značajan poslodavac koji pruža širok izbor pozicija za sve zainteresovane kandidate.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO