Huawei predstavio najnovija tehnološka dostignuća

by | 30 Septembra, 2021
Huawei

Kompanija Huawei, globalni ponuđač IKT infrastrukture i pametnih uređaja, je danas, putem virtuelne posjete Convention & Exhibition Centru u Shenzhenu, u Sarajevu predstavila neke od najnovijih tehnoloških dostignuća iz svijeta 5G mreže.

Huawei

Foto: PROMO

Predstavnici medija, koji su prisustovali ovom druženju, su imali priliku da otkriju šta se krije iza magične zavjese “high tech” svijeta i iskuse djelić tog doživljaja.

Više o poslovanju Huawei-a u BiH rekao je Zećir Kasumić, Rukovodilac Odjela za komunikacije i odnose s javnošću: “Kompanija Huawei je globalni lider u polju informaciono-komunikacijskih tehnologija te smo prisutni u preko 140 zemalja širom svijeta, gdje pružamo svoje proizvode i usluge, te kontinuirano radimo na razvijanju lokalnih talenata, podršci mladima, obrazovanju i razmjeni znanja. Naš cilj je donijeti digitalizaciju svakoj osobi, domu i organizaciji u svrhu potpuno povezanog inteligentnog svijeta.”

Huawei

Foto: PROMO

Svi prisutni su dobili priliku virtuelno se prošetati Huawei inovacijskim centrom u Kini, iz kojeg se direktno uključio Kompocholis Konstantinos, Huawei Shenzhen, Senior Marketing Manager. 7

Galileo Exhibition Hall je izložbeni prostor koji na jednostavan način pokazuje ključne karakteristike 5G mreže i kako ona transformira svijet oko nas. Konstantinos je tokom svog obraćanja kroz konkretne primjere prikazao kako 5G mreža može olakšati posao zdravstvenih radnika, radnika u rudnicima i u mnogim drugim industrijama.

Huawei

Foto: PROMO

Tokom online obilaska izložbene dvorane Galileo, demonstrirane su različite tehnologije i širok raspon njihovih primjena, funkcionalnosti i virtualnih pogodnosti. 5G tehnologije izgrađene su kako bi se osigurale 10 puta veće brzine, niske latencije i masivne veze. Kroz ovaj virtuelni tour Huawei inovacijskim centrom prikazan je napredak u robotici i revolucionarnim aplikacijama, od socijalnih, zabavnih, do poslovnih i industrijskih aplikacija i tehnologija.

Tokom druženja najavljen je i dolazak “Huawei 5G Truck” u Sarajevo, zakazan za 25. oktobar, koji će prisutnima pružiti sasvim novo iskustvo i doživljaj.

ljepotaizdravlje.ba / PROMO

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.