Južni vjetar: Ubrzanje – Najbolje otvaranje filma svih vremena u BiH!

by | 17 Novembra, 2021

Veliki regionalni kino hit  “Južni vjetar: Ubrzanje” u distribuciji Blitz filma je u samo nekoliko dana od velike sarajevske i banjalučke premijere oborio apsolutno sve rekorde i sa 38.805 gledalaca u prvom vikendu prikazivanja ostvario najbolje otvaranje filma svih vremena u Bosni i Hercegovini!

Premijera Juzni vjetar Ubrzanje 01

Foto: PROMO

Za poređenje, “Južni vjetar: Ubrzanje” je u BiH već prvog vikenda distribucije pogledalo nevjerovatnih 1273% više ljudi nego prvi film, sa 2205% više vikend zarade na kino blagajnama.

Ako rezultat želimo uporediti sa filmom “Toma”, “Ubrzanje” se otvorilo sa čak 81% više u gledaocima i 113% u zaradi na kino blagajnama.

Možemo samo zaključiti da je zbog filma “Južni vjetar: Ubrzanje” nastala prava opsada kino dvorana, kada nevjerovatnih 93.145 gledalaca koje je film u vikendu otvaranja ostvario u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Albaniji, pridodamo rezultatu filma na domaćem terenu – u Srbiji i Crnoj Gori, dolazimo do impresivnih 400.000 gledalaca u svega nekoliko dana, čime je “Južni vjetar: Ubrzanje” zasjeo na vodeću poziciju najboljeg regionalnog kino otvaranja svih vremena!

Foto: PROMO

Interes koje prati ovaj film je svakim danom mjerljiv u nevjerovatnim brojevima, a nemali uticaj na popularnost filma imala je i uspješna marketinška kampanja.

Dosad neviđeni rekordi su obarani već na premijernim prikazivanjima gdje su u saradnji sa CineStar kinima organizovane dosad najveće premijere te potpuno rasprodane projekcije u multipleksima CineStar Delta Planet u Banjaluci i CineStar Bingo City Center u Sarajevu.

Od trenutka objavljivanja da će na banjalučku i sarajevsku svečanu premijeru doći filmska ekipa na čelu s Milošem Bikovićem i Miodragom Radonjićem, kinoulaznice su rasprodate u rekordnom roku, a na oduševljenje okupljenih fanova, ekipa filma ih je pozdravila baš u svakoj dvorani što je rezultiralo do sada neviđenim ovacijama publike.

“Imali smo najbolje premijere u zadnjih petnaest godina i mislimo da ćemo ovog vikenda ostvariti jedan od najboljih rezultata u istoriji”, rekao je prije neki dan Miloš Biković na premijeri filma u CineStaru. “Vi ste svi dio ove priče, sve se ovo događa zbog vas. Ovo je do sada nezabilježen rezultat na Balkanu. Opet nas je film spojio”, dodao je Biković.

Ovaj punokrvni akcioni triler, čiju režiju potpisuje Miloš Avramović, nosi vrhunska glumačka ekipa – Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Luka Grbić, Goran Navojec kao i međunarodne zvijezde Anastasia Everall, Marijan Valev i Zahari Baharov.

Drugi dio franšize na velika platna vraća omiljene likove Maraša i Baću, pred kojima su mnoge izazovne i dramatične odluke, nepredvidivi zapleti, pregršt akcije i adrenalina. Film je napredovao u produkcijskom, scenarističkom i glumačkom smislu, te zasluženo ponio titulu akcionog filmskog spektakla koji je oduvao sve dosadašnje kino blockbustere.

Iza drugog dijela stoje produkcije Režim i Telekom Srbija, u koprodukciji su Archangel Digital Studios, Film District, Archangel Digital i Telefilm Hrvatska. Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s vjerskim zajednicama AP Vojvodina te Hrvatskog audiovizuelnog centra. Između ostalih lokacija, film se snimao i u Hrvatskoj, u gradu Kastvu.

“Južni vjetar: Ubrzanje” u distribuciji Blitza možete pogledati u svim kinima, a ulaznice potražite na blagajnama kina ili ONLINE!

Službene stranice filma “Južni Vjetar: Ubrzanje”:

Instagram
Facebook
YouTube
IMDb

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.