JYSK predstavio nove trendove za uređenje terasa i balkona na prvom online eventu

mar 16, 2021 PROMO

Na prvom JYSK live eventu koji je emitivan sa sjevera Danske iz grada Arhusa predstavljeni su JYSKovi noviteti za uređenje eksterijera te zanimljivosti o trendovima s područja dizajna i održivog razvoja.

 U središtu kolekcije nalazi se drvo koje upotrebom recikliranih materijala dobiva blažu, nježniju formu, a prepoznatljiva je i dominacija ručnog rada s izraženom strukturom te popularan craft izgled na skandinavski način.

Foto: JYSK promo

Boje su inspirisane prirodnim elementima kao što su zemlja, voda i nebo, pri čemu dominiraju nijanse plave i zelene koje podsjećaju na skandinavsko ljeto. Pri tome dojam realističnosti daju zemljani tonovi. Od dizajnerskih trendova za uređenje ove sezone tu su INFUSION i MINDFUL GARDEN.

Foto: JYSK promo

U ljudskoj potrebi za isključenjem i mirom tema INFUSION miješa najbolje elemente iz prirode. Dizajn oponaša prirodu, sjedinjujući sirove teksture i organske forme, a životni prostori pretvaraju se u tiha mjesta pružajući distancu i mir daleko od užurbanosti svakodnevnog života. Ljudi u svom okruženju traže stvari koje mogu dotaknuti i osjetiti kako bi se sjedinili s njom, a ova kolekcija omogućuje upravo to.

Foto: JYSK promo

S druge strane, MINDFUL GARDEN oduševljava svojim pozitivnim i otvorenim pristupom prema novom.

“Ova kolekcija na jednostavan način slavi život na otvorenom. Kao što travka usred livade stoji sama na vjetru, na pozitivan način vraćamo se svojoj osamljenosti. Ovaj dizajn čine skladne kompozicije, ali i kombinacije nespojivog koje u konačnici čine zadivljujući efekt kontrasta. Sunce i Mjesec utiču na rast, a okrugli oblici i reflektirajuće površine su ključ”, poručila je Rikke Blæsild, Range i Design Manager iz JYSK-a.

Foto: JYSK promo

U trendovima se očituje povratak cvijeću u kombinaciji s travom, čime se u neukroćenim kompozicijama postiže zadivljujuće iskustvo. Pri tome se opuštenost diskretnog vrta postiže kontrastom s urbanim industrijskim elementima. Nove boje ove teme svakako zaslužuju biti dio svakodnevnice. S jednom nogom koja čvrsto stoji u prošlosti i drugom koja trči prema budućnosti, ove ljetne ženstvene tonove teško je opisati, i upravo je to ono što ih čini posebnim.

Foto: JYSK promo

Uz to, ove sezone u JYSK-u će se pronaći i funkcionalni komadi za uštedu prostora s modernim održivim rješenjima, pružajući dojmljiv ambijent za postizanje HYGGE doživljaja na otvorenom.

Nova kolekcija JYSK vrtnog namještaja dostupna je već sada u svim JYSK trgovinama širom Bosne i Hercegovine kao i putem JYSK web shopa.

Promo

JYSK Promo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.