INTERNACIONALNI DAN DIZAJNA: KARE Sarajevo organizirao networking event za bh. arhitekte

by | 10 Juna, 2022
KARE Sarajevo networking event - naslovna

Povodom Internacionalnog dana dizajna, u KARE prodajnom salonu u Sarajevu organiziran je prvi networking event koji je okupio poznate bh. arhitekte, dizajnere interijera, predstavnike medija, saradnike i prijatelje brenda.

Cilj događaja bio je okupiti kolege iz industrije na jednom mjestu, podijeliti interesovanja, strasti prema dizajnu, trendovima, različitim stilovima, projektima i proširiti krug saradnje.

KARE Sarajevo networking event 1

“Međunarodni dan dizajna prilika je da se prepozna vrijednost dizajna i njegove sposobnosti da utiče na promjene. Na ovaj dan izazivamo sve kolege arhitekte i dizajnere da duboko razmišljaju o dobrobiti ljudi u svom okruženju i da konstantno pronalaze inovativna rješenja za njihove potrebe, koristeći dizajn kao sredstvo za poštivanje različitosti i prevazilaženja granica. Baš kao što i KARE Design živi sve ljepote i užitke življenja, slobode, modernog, avangardnog, dinamičnog i svega onoga što poziva pojedince da budu svoji, i uživaju sve svoje različitosti”, poručili su organizatori u pozdravnom govoru.

KARE Sarajevo networking event 1

Kako je KARE jedan od favorita bh. dizajnera interijera, osjećali su i obavezu da povodom Internacionalnog dana dizajna u svojim prostorijama razgovaraju o ovoj temi. U centralnom dijelu događaja održan je panel sa poznatim bh. arhitektima, Belindom Pušić – osnivačicom Concept Store Belinda Design, zatim Bilalom Kujovićem arhitektom i osnivačem firme Bis Tip i Ernom Saljević, mladom bh. poduzetnicom i influensericom koja blisko sarađuje s brendom KARE i zajedno bilježe sjajne rezultate.

KARE Sarajevo networking event 1

“KARE ima boju, materijale, jedinstveni i prepoznatljiv stil, kojeg se možda naši klijenti u početku i ‘plaše’, jer ih poziva da eksperimentišu, ali kada se bliže upoznaju s brendom, već u drugoj posjeti odluče se za ono što smo zajedno kreirali i prilagodili njihovom životnom ili poslovnom prostoru”, jedna je od poruka arhitekte Bilala Kujovića.

Moderatorica događaja bila je Dejana Rosuljaš, poznato TV lice, saradnica brenda KARE, koja je u posljednje dvije godina kroz svoj content na društvenim mrežama mnogo govorila o uređenju svog životnog prostora, te svoje pratioce i fanove upoznala sa svojim stilom, arhitektima sa kojima rado sarađuje, dijelila inspiracije o izboru namještaja, asesoara i rasvjete, gdje preporučuje i KARE Design.

U nastavku donosimo dio sjajne atmosfere sa ovog druženja uz poruku organizatora #JoyOfLiving, što je i glavni slogan brenda KARE i svega onoga što njihovi proizvodi komuniciraju.

 

PROMOCIJA

PROMO