Navike postaju lako prihvatljive kada su ukusne

by | 20 Jula, 2022

ZAŠTO SU GUMMIES BOLJI IZBOR? Šta je važno znati kada su sunčev vitamin i hormon spavanja u pitanju?

Donosimo vam detaljne informacije inovativne i moderne linije suplemenata u obliku gumenih bombona, visoko kvalitetnih sastojaka, bez glutena, bez želatina i bez vještačkih boja/aroma za odrasle.

Zašto je vitamin D toliko važan?

Vitamin D poznat kao “sunčev vitamin”, izuzetno je važan za organizam. Za razliku od drugih vitamina, vitamin D djeluje kao hormon. Vaše tijelo ga proizvodi kada ste izloženi sunčevoj svjetlosti.
Nalazi se i u određenim namirnicama, iako je vrlo teško dobiti dovoljno vitamina D isključivo iz prehrane.
Nedostatak vitamina D je česta i rasprostranjena pojava. Procjenjuje se da oko milijardu ljudi širom svijeta ima nizak nivo vitamina D u krvi.

Health focus

Health Focus

Vitamin D potencijalno pomaže u slučaju:
-Osteoporoze;
-Prevencije raka;
-Depresije;
-Dijabetisa tipa 2;
-Kardiovaskularnih bolesti;
-Gubitka težine;
-Multiple skleroze (MS);

Bez glutena
Bez želatina
Bez vještačkih boja i aroma

Šta se ustvari dešava kada spavamo?

Dolazi do mentalnog pročišćavanja, tj. povećava se mentalna jasnoća, fokus i koncentracija. Kvalitetan san nam daje energiju, čini nas raspoloženijima i zdravijima. Hormoni se obnavljaju za vrijeme spavanja, a naše tijelo najviše proizvodi melatonin upravo noću.
Melatonin je prirodni hormon koji proizvodi pinealna žlijezda (epifiza) u našem mozgu i kojeg otpušta u krvotok. Proizvodnja melatonina u organizmu dešava se tokom noći, pri čemu epifiza iz seratonina stvara melatonin. Pri dnevnoj svjetlosti produkcija melatonina opada. Shodno tome, melatonin pomaže regulirati naš prirodni ciklus spavanja i budnog stanja, tj. dnevnog ritma zdravog organizma, pri čemu olakšava tranziciju iz budnog stanja u san, te pospješuje kvalitet sna.

Health focus

Health focus

Melatonin, kojeg često nazivaju i “hormon spavanja” regulira druge hormone. Prirodni nivo melatonina u krvi opada starenjem. Proizvodnja melatonina opada i kod žena pa se nesanica smatra jednom od najčešćih nuspojava menopauze. Melatonin pomaže i radnicima u smjenama da se prilagode novim obrascima spavanja. Proizvodnja melatonina ovisi i o životnoj dobi, pa djeca do sedam godina luče najviše melatonina, stoga i najviše spavaju.
Melatonin nema štetnih nuspojava i pokazalo se da je koristan za djecu od 6+ godina koja imaju poremećaje spavanja povezane sa ADD-om, ADHD-om ili autizmom. Kao i za tinejdžere koji sve češće pate od nesanice.
T-RQ™ Melatonin pomaže osigurati prirodan san bez nuspojava i ovisnosti koje se pripisuju farmaceutskim lijekovima za spavanje.

Bez glutena
Bez želatina
Bez vještačkih boja i aroma
Pogodan za vegertarijance

Melatonin poboljšava sanjanje. Ustvari, životopisno sanjanje je nuspojava #1 koju su prijavili korisnici. Mnogi od nas nisu samo lišeni sna, već i sanjanja. Snovi su neophodni za naše mentalno zdravlje.


KO JE/ ŠTA JE, ČIJI JE T-RQ™?

T-RQ™ je inovativna i moderna linija suplemenata u obliku gumenih bombona kompanije Zanon USA Inc., visoko kvalitetnih sastojaka, bez glutena, bez želatina i bez vještačkih boja/aroma namijenjena odraslim.

Za svoj opsežan rad, Zanon USA Inc. je nagrađen prestižnim nagradama (Presidential “E” Award, 2008 i “E Star” Award, 2012) koje američka vlada dodjeljuje pojedincima, kompanijama i organizacijama koje su ostvarile značajan doprinos ekspanziji izvozne trgovine Sjedinjenih američkih država. Ova nagrada se dodjeljuje od 1961. godine.
Zanon USA Inc. danas posluje u više od četrdeset zemalja, obezbjeđujući posebne i prirodne suplemente širom svijeta.

KO SMO MI?

Health Focus d.o.o. je bosanskohercegovačka kompanija, osnovana 2020. godine, bazirana na veleprodajnoj distribuciji suplemenata inovativnog i prepoznatljivog američkog brenda T-RQ™. Osnivač i direktor, Drew Christian Hoffman, porijeklom iz južne Kalifornije, diplomirao je mikrobiologiju na Državnom univerzitetu Oregon, a trenutno živi i radi u Sarajevu sa suprugom i troje djece.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.