Nestlé i poznati bh. atletičari predstavljaju seriju vježbi za najmlađe

by | 23 Novembra, 2021
nestle atleticari vjezbe za najmladje

Amel Tuka i Nikolija Stanivuković predstavili seriju online vježbi za djecu, a u sklopu projekta za podizanje svijesti o važnosti redovnog i pravilnog bavljenja fizičkom aktivnošću

Kompanija Nestlé, nakon uspješnih partnerskih saradnji i pokrenutih inicijativa tokom godine, nastavlja obilježavanjem početka nove sezone Zdravo! projekta kroz udruživanje snaga s poznatim bh. sportistima. Iako su do sada djeca iz BiH poznatog bh. atletičara i Olimpijca Amela Tuku i mladu atletičarku u sedam disciplina, Nikoliju Stanivuković, imali priliku gledati samo na televiziji, prateći njihove uspjehe, sada su ovo dvoje uspješnih sportista svoju pažnju direktno usmjerili upravo mališanima u BiH.

Serija vježbi za najmlađe

Amel i Nikolija su pomogli u kreiranju zabavnog i edukativnog video materijala pod nazivom “Čas sa poznatim sportistom”, kako bi motivisali djecu na održavanje redovne i pravilne tjelesne aktivnosti, unutar i van kuće. Dvije serije vježbi su podijeljene u grupe, kako bi djeci, ali i nastavnicima i roditeljima, osim svoje edukativne uloge, služile i kao promotori povećanja nivoa tjelesne aktivnosti. Kroz seriju online vježbi za djecu dali su svoj skromni doprinos ovom projektu i istakli važnost redovne i pravilne fizičke aktivnosti u BiH i šire, kako bi potaknuli djecu u aktivno uključivanje u organizovane oblike sportske aktivnosti. Nestlé je omogućio besplatni pristup svim vježbama na svojoj oficijelnoj web stranici, uz mogućnost preuzimanja svih materijala.

Amel Tuka / Foto: PROMO

“Veliko mi je zadovoljstvo podržati ovakav projekat u BiH, koji daje priliku djeci da, kroz pravilnu prehranu, redovnu fizičku aktivnost i uz podršku roditelja i nastavnika, grade zdrave životne navike. Volim prilike gdje mogu da radim s djecom i bar na neki način pomognem im u sportskom napredovanju. Nadam se da će ove vježbe uticati na stvaranje pozitivnih životnih navika mladih i potaknuti ih da se, bar rekreativno, bave sportom”, poručio je Tuka, najbolji bh. atletičar i višestruki sportista godine u BiH.

Kao poseban doprinos kreiranju vježbi, profesor Erol Kovačević s Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu je prilagodio Amelove i Nikolijine vježbe za trening generacijama osnovnoškolaca. Nestlé već punu deceniju projektom Zdravo! pruža podršku roditeljima i nastavnicima na polju edukacije djece o pravilnoj i zdravoj ishrani i fizičkoj aktivnosti. U saradnji s Atletskim Savezom BiH, realizuje se i Nestlé Zdravo! kup, gdje se djeca takmiče u sedam atletskih disciplina, a u sklopu kojeg je i Nikolija započela svoju sportsku karijeru.

Nikolija Stanivuković / Foto: PROMO

“U ovogodišnjoj sezoni Zdravo! projekta, Nestlé je nastavio da pomjera granice kroz implementaciju lokalno značajnih inicijativa i tako doprinio da se podiže svijest o zdravoj i pravilnoj ishrani, smanjenju otpada od hrane i upotrebe ostataka iste, te važnosti redovne i pravilne fizičke aktivnosti. Amel i Nikolija su prepoznali naše ciljeve i dijele sa nama uvjerenja za pomoć odgoju zdravijih generacija”, izjavila je Irena Merkaš, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic.

Više saznajte na Nestle.ba.

 

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.