Predstavaljamo mostarski “Clarity skin centar” koji nudi medicinske i SPA usluge!

by | 26 Jula, 2022
Clarity Skin centar Mostar

“Clarity skin centar” u Mostaru nudi medicinske i SPA usluge u jednom. Osnovan je prije dvije godine, a cilj je da se poslije liječenja klijentima i klijenticama ponudi i potpuni SPA doživljaj za potpunu relaksaciju.

“Kao završeni fizioterapeut osjetila sam da Mostaru kao i Hercegovini nedostaje centar koji nudi i medi i SPA u jednom. To jest da jedan period liječimo ljude, a nakon toga im nudimo spa doživljaj za potpunu relaksaciju nakon određenih tretmana. Clarity skin centar nudi tretmane lica i tijela, riješavanje problematika lica kao i održavanje zdrave i njegovane kože lica i tijela”, kaže Klara Brkić dodajući da su osluškujući potrebe klijenata “shvatili da nam treba uređaj koji će vratiti kožu lica u balans i dati prirodan i zaglađen izgled nakon čega će klijenti biti oduševljeni.”

Clarity Skin centar Mostar

Nakon mnogo istraživanja i edukacije, u Mostar su stigli potpuno novi aparati i tretmani.

Upoznajte MD proLift tehnologiju

Radi se o MD proLift uređaju koji je patentiran na tržištu i nastao je kao rezultat 26 godina istraživanja. Ovaj uređaj sinergijom spaja dvije tehnologije: mikro struju i cold laser, uz programirane frekvencije rada. Omogućava sedam različitih tretmana strujama: limfnu drenažu, konturisanje lica, tretiranje bora, akni, crvenila i ožiljaka te mezoterapiju.

Clarity Skin centar Mostar

“Mikrostruja djeluje kao lifting trening za kožu, poboljšava tonus, umanjuje podočnjake, podiže obraze, zateže vrat i podbradak, smanjuje bore, a vrlo je efikasna i kod problematika akni i hiperpigmentacija. Pomoću struje dreniramo i na taj način poboljšavamo cirkulaciju krvi i limfe”, objašnjava Klara.

Clarity Skin centar Mostar

Takođe, strujom se uspješn radi i mezoterapija uz pomoć koje se proizvodi unose duboko u kožu, a da se pri tome ne koristile igle, tako da je postupak vrlo nježan i ugodan.

“Važno je naglasiti da mikrostruja povećava aktivnost fibroplasta za 60% što doprinosi stvaranju novog kolagena, dok se povećanjem sinteze bjelančevina za čak 73% efikasno pomlađuju mišići”, kaže Klara.

Kako djeluje Cold laser?

Cold laser tehnologija bez dodira s kožom ima terapijsko djelovanje pri čemu se koristi talasna dužina koja ćelijama daje energiju i na taj način podstiče potrebne metaboličke procese. Cold laser djeluje antibakterijski, protivupalno i drenažno, smanjuje lučenje sebuma i ožiljke te regeneriše tkivo jer pomoću njega stvaramo nove ćelije.

Clarity Skin centar Mostar

“Provjerenom sinergijom tehnologija koje se koriste u MD prolift uređaju razvijena je metoda brzog liječenja akni, ožiljaka i hiperpigmentacija za šta nam je potrebno 40-ak dana, dok je za površinske rane potrebno samo pet dana”, dodaje ona.

Clarity Skin centar Mostar

Cold laserom moguće je izvoditi sedam različitih tretmana: neurodermatitis, regeneraciju tkiva, tretiranje bora, akni, crvenila i ožiljaka, kao i herpes.

Tretmani su bezbolni i mogu se izvoditi tokom cijele godine, nije potrebno vrijeme oporavka nakon tretmana, što klijentima omogućava trenutni povratak svakodnevnim aktivnostima.

Clarity Skin centar Mostar

MD proLift je jednostavno uređaj sadašnjosti i budućnosti, posjetite nas na adresi Vukovarska 14A i analizom kože lica saznajte svoj tip i stanje kože, kao i potrebne tretmane i kućnu njegu, jer samo zdrava koža je lijepa koža!

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.