Probudite kožu iz zimskog sna

by | 17 Marta, 2020

Konačno možemo da odahnemo i skinemo sa sebe debele slojeve odjeće koji su nas štitili tokom hladnih zimskih dana. Iako stidljivo, sunce ipak najavljuje svoj povratak i toplije dane. Proljeće je pred vratima, a osim zimske odjeće, iza vrata već možemo ostaviti i zimske navike kad je u pitanju njega naše kože. Idealno vrijeme za proljetno čišćenje je upravo sad i ništa nas ne sprečava da počnemo sa našim tijelom. Pa, krenimo redom.

Nakon uspavanog i usporenog zimskog perioda u kojem je naša koža većinu vremena provela nastojeći zadržati hidrataciju i zaštititi se od vanjskih uticaja, najbolji način na koji ćemo joj reći da je “zrak čist” može biti luksuzno, aromatično, wellness iskustvo. Savršenog saveznika za ovaj korak pronašli smo u liniji proizvoda Prirodne kozmetike Gloria, u obliku gela za tuširanje na bazi lavande. Odabrali smo ovaj gel upravo zbog prirodnih sastojaka koji će na najsigurniji mogući način dodatno dubinski očistiti našu kožu, bez isušivanja. Eterična ulja u njegovom sastavu će odmoriti vaša čula, hladno prešana biljna ulja će nahraniti kožu i pojačati njenu senzualnost, a eterično ulje lavande će je opustiti i dati joj slobodu da umjesto stava samozaštite bezbrižno “udahne” svježinu oko sebe.

Vrlo je vjerovatno da je najvažniji dio slagalice na putu prema lijepoj i zdravoj koži upravo proljetno čišćenje. U kozmetičkom svijetu ovaj korak naziva se piling i ima savršenog smisla jer je u potpunom skladu sa svim ostalim aktivnostima koje obavljamo tokom proljetnog čišćenja. To znači da, pored debele odjeće, sa kože trebamo ukloniti i nakupljene slojeve odumrlih ćelija, te ostatke kompleksnih formula protektivne kozmetike koja nas je štitila tokom zime. Prirodna kozmetika Gloria za ovaj korak je kreirala Šećerni piling za tijelo koji, osim praktične uloge čišćenja, ima dodatni benefit u vidu iskustva korištenja koje je najbliže nezaboravnom i luksuznom spa tretmanu. Minimum koji će Gloria šećerni piling učiniti za vašu kožu je odstranjivanje odumrlih ćelija i podsticanje cirkulacije, zbog čega će koža postati mekana, otvorena i spremna za novi ciklus regeneracije. Kolateralna korist ovog šećernog pilinga je i eliminacija problema sa urastanjem dlačica, što je, osim kože koja zadržava neodoljivi miris slatke narandže, možda i najljepši rezultat topljenja šećera iz ovog pilinga na vašem tijelu.

Najkorisnija stvar koju ćete napraviti svojoj koži u ovom periodu je to što ćete je konačno pustiti da diše. Baš kao što debelu jaknu zamijenimo prozračnim mantilićem, sve teške formule i gusti serumi koji su kožu tokom hladnih dana štitili od isušivanja i hladnoće, sada mogu biti zamijenjeni jednom laganom teksturom. Za ovu svrhu, Prirodna kozmetika Gloria ponudila je Mlijeko za tijelo. Mi smo ga odabrali jer ima savršeno nježnu i laganu mliječnu teksturu koja se lako razmazuje, brzo upija, ali intenzivno hrani i dugotrajno hidratizira kožu. Za posljedice zimskih uticaja u obliku isušene i hrapave kože pobrinuće se hladno prešana biljna ulja, te eterična ulja ružinog drveta i magnolije. Zajedničkim djelovanjem, oni će obični dodir s vašom kožom transformisati u senzualni dodir svile.

Preporučene proizvode brenda Prirodna kozmetika Gloria, ali i brojne druge iz njihove linije, možete naručiti online na www.prirodna.com, te u apotekama širom BiH. Dok zima već uveliko pakuje kofere, a proljeće se ukazuje na horizontu, savršena je prilika da ovaj trenutak tranzicije posvetite zdravlju svog duha i tijela.

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.