SARA i Let's Do It u akciji pošumljavanja: 1.000 sadnica za Bjelašnicu, a 1.000 za gradove u BiH

by | 18 Oktobra, 2021
SARA Let's do it Bjelasnica

Sa željom da daju vlastiti doprinos povećanju šumskog bogatstva i očuvanju prirode, volonteri kompanije Sarajevski kiseljak i predstavnici Udruženja građana “Ruke”, u blizini sela Dejčići na Bjelašnici, u okviru akcije “Let's do it – milion sadnica za jedan dan” posadili su 1.000 sadnica bijelog i crnog bora, a još 1.000 različitih sadnica drveća je zasađeno u bh. gradovima.

SARA Let's do it Bjelasnica

Foto: PROMO

Ova akcija rezultat je partnerstva vode SARA i najvećeg globalnog pokreta za sadnju drveća “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”. U njoj je učestvovalo oko 80 volontera i uposlenika kompanije Sarajevski kiseljak koja proizvodi prirodnu mineralnu vodu SARA.

SARA Let's do it Bjelasnica

Foto: PROMO

Akcije pošumljavanja “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” realizuju se na svjetskom nivou, u saradnji s volonterima, a cijeli projekt uživa poštovanje i podršku renomiranih, društveno odgovornih kompanija i cjelokupne javnosti.

Kupovinom vode SARA pošumljavanje pomogli i građani

“Do sada smo zasadili blizu pola miliona sadnica raznih vrsta drveća, a kampanjom sa Sarajevskim kiseljakom prirodi i urbanim sredinama poklanjamo 2.000 sadnica drveća. Prema godišnjem planu pošumljavanja KJP ‘Sarajevo- šume’ 1.000 sadnica bijelog i crnog smo posadili na lokaciji Dejčići, na obroncima planine Bjelašnice. Osim u okolini Sarajeva, još 1.000 sadnica drugog drveća zasađeno je u pet gradova u BiH. Inače, jesen je najbolje vrijeme za sadnju zbog toga što je zemlja još dovoljno topla, a kiše su česte, te tako prave pogodne uslove za razvoj novih sadnica. Radujemo se što su našu akciju podržali građani kupovinom vode SARA te su na taj način dali doprinos sadnji budućih šuma koje će proizvoditi kiseonik, čistiti zrak, štiti od buke i klizišta i činiti našu zemlju ljepšim mjestom za život”, istakli su iz Udruženja građana “Ruke” iz Sarajeva.

SARA Let's do it Bjelasnica

Foto: PROMO

Akcije sadnje drveća “Let's Do It – milion sadnica za 1 dan” Udruženje građana “Ruke” uspješno realizuje od 2013. godine.

SARA Let's do it Bjelasnica

Foto: PROMO

Doprinos čistijem zraku za buduće generacije

“Voda SARA drugu godinu zaredom podržava pokret ‘Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan’ s ciljem pošumljavanja zemljišta, očuvanja okoline i unapređenja životne sredine uopšte što je jedan od glavnih prioriteta društveno odgovornog poslovanja kompanije Sarajevski kiseljak. Akcija sadnje drveća, u kojoj su učestvovali i naši uposlenici, predstavlja znak zahvalnosti prema prirodi u kojoj je SARA rođena i čiju čistoću ona oslikava. Raduje me činjenica da smo dali doprinos čistijem zraku za buduće generacije. Posebnu zahvalnost za uspjeh ove akcije dugujemo našem partneru, Bingo tržnim centrima, i kupcima koji su kupovinom vode SARA u periodu od 15. marta do 31. maja direktno podržali sadnju drveća na Bjelašnici”, zaključio je Admir Suljević, direktor Sarajevskog kiseljaka.

ljepotaizdravlje.ba / PROMO

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.