Slavni holivudski stručnjak za njegu kose Philip B. predstavio svoje proizvode koji su dostupni i u Bosni i Hercegovini

by | 17 Juna, 2024

Slavni holivudski stručnjak za njegu kose lično je predstavio svoje luksuzne proizvode za njegu kose i vlasišta

Philip B., poznati holivudski stručnjak za kosu i vlasište te kreator linije Philip B. Botanicals za njegu kose nedavno je održao ekskluzivni događaj kako bi predstavio svoje najnovije luksuzne proizvode za njegu kose i tijela. Događaj se odigrao u ugodnom ambijentu čuvenog zagrebačkog restorana Dubravkin put. U opuštenom druženju u posebno dekorisanom prostoru, Philip B. je predstavio svoju liniju proizvoda za njegu kose i tijela te podijelio svoja iskustva iz početaka u industriji ljepote još od 1980-ih godina.

Nakon što je uvidio da izrazito oštećena kosa dobro reaguje na smirujuća svojstva raznih biljnih ulja, stilist Philip Berkovitz je u kućnoj radinosti kreirao biljne pripravke za njegu kose svojih slavnih klijenata. Velika potražnja za tim ručno rađenim preparatima potaknula ga je da 1991. pokrene vlastiti brend šampona, regeneratora i tretmana za kosu na biljnoj bazi bez parabena. Za razliku od uobičajenih proizvoda za njegu kose koji samo u tragovima sadrže prirodne ekstrakte, linije proizvoda Philip B. sadrže visoke koncentracije intenzivno regenerirajućih ulja biljaka, orašastih plodova i cvijeća, koja smiruju nadražena vlasišta i jačaju kosu nakon samo nekoliko tretmana.

Predstavljanje nove linije proizvoda

Slavni holivudski stručnjak za njegu kose lično je predstavio svoje luksuzne proizvode za njegu kose i vlasišta.

Stotinjak gostiju, partnera i prijatelja brenda iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine sa slavnim gostom, gospodinom Philipom Berkowitzom, i njegovim poslovnim i privatnim partnerom Michaelom Huoberom provelo je inspirativno prijepodne u ležernom okupljanju.

Zvanice su imale prilike da vide novitete koje brend planira lansirati u narednom periodu, kao što je Gentle Conditioner, te limitiranih proizvoda Chai Latte Body Wash i Chocolate Milk Body Wash.

Među slavne klijente Philipa B. ubrajaju se Nicole Kidman, Billie Eilish, Mick Jagger i Ariana Grande, a tretmane za kosu i vlasište preporučuju i celebrityji među kojima su Sharon Stone, Matthew McConaughey, Lady Gaga i Millie Bobby Brown.

Proizvodi Philip B. mogu se pronaći u nekim od najluksuznijih frizerskih salona i prodavnica u svijetu, kao što su Nordstrom, Barney’s, Bloomingdales, Isetan, Harrods, Bon Marche, Corte Ingles, Space NK.

U Bosni i Hercegovini su proizvodi dostupni na prodajnim mjestima:

  • Inoma Parfumerija, Sarajevo City Centar, Vrbanja 1, Sarajevo
  • Parfumerija Le Flores, Mepas Mall, Kardinala Stepinca, Mostar

ljepotaizdravlje.ba

PROMO