Stručnjak za probavu u novom izgledu

mar 12, 2021 PROMO

Nova naučna otkrića donose informacije o uticaju našeg probavnog sistema i procesima koji se tamo dešavaju na zdravlje tijela i ukupnu dobrobit. Oko 80% ćelija imunološkog sistema smješteno je u našim crijevima, a briga o probavnom sistemu zasigurno je jedan od najvažnijih koraka za poboljšanje zdravlja.

Uz uravnoteženu ishranu i zdrav način života stručnjaci preporučuju prirodne proizvode poput Donata. Od marta 2021. na policama će biti dostupan u novoj izgledu, koji korisnicima predstavlja prošireno područje djelovanja.

Pobrinite se za svoju probavu. Brinite o sebi.

Donat je najpoznatiji kao izvrsno rješenje za uklanjanje tegoba zatvora, a redovnim pijenjem djeluje preventivno te doprinosi održavanju zdravlja i dobrobiti. Naglašavanje važnosti preventivne njege za probavni sistem, a time i uticaj na dobrobit, bili su glavni motivi za promjenu izgleda proizvoda.

Učinak Donata ovisi o popijenoj količini, temperaturi i vremenu konzumacije, tako da može djelovati preventivno ili kao proizvod za uklanjanje funkcionalnih tegoba.

Kako bi se održao pravilan rad probave, preporučujemo svakodnevnu konzumaciju Donata uz uravnoteženu i raznoliku ishranu s dovoljno voća i povrća, integralnih žitarica i prehrambenih vlakana, uz dovoljan unos tekućine i redovnu tjelesnu aktivnost.

Kako nam Donat pomaže uspostaviti zdrave životne navike?

Danas je više nego ikada potrebna temeljna briga o zdravlju. Prevencija brojnih bolesti i bolesti savremene civilizacije započinje malim i redovnim koracima u životu pojedinca.

Uz pravilnu ishranu i zdrav način života preporučuje se svakodnevno konzumiranje Donata, jer osim što potiče probavu, blagotvorno djeluje i na ostale dijelove probavnog sistema.

Ključ djelovanja Donata je jedinstvena kombinacija magnezijuma, kalcijuma, hidrogenkarbonata i sulfata koje je stvorila priroda. Svaki od ovih minerala ima svoju funkciju u našem tijelu, ali samo ova jedinstvena mješavina omogućuje cjelovit efekat na probavni sistem.

Svojstva i djelovanje minerala u različitim fiziološkim stanjima naučno su dokazana u brojnim istraživanjima u Medical centru Rogaška, kao i drugdje.

Donat dokazano:

  • utiče na proizvodnju i izlučivanje žuči te probavnih enzima, koji imaju ključni uticaj na tok probave i kvalitet apsorpcije hranjivih tvari,
  • utiče na izlučivanje žuči u gastrointestinalni trakt, pomaže kod spore peristaltike žuči i na taj način sprečava stvaranje žučnih kamenaca,
  • neutralizuje lučenje želučane kiseline i tako pomaže kod žgaravice,
  • pomaže kod funkcionalnih tegoba probavnog sistema poput zatvora.

Donat je čudo prirode.

Na području Rogaške Slatine u Sloveniji priroda je stvorila jedinstvenu kombinaciju minerala koji u vodu, na njenom putu u dubine dugom 7.000 godina, prodiru kroz različite slojeve zemlje.
Upravo ta jedinstvena kombinacija minerala, koja je djelo prirode, klinički dokazano potiče rad probave i blagotvorno djeluje na tijelo.

Na kraju putovanja voda se zaustavlja u podzemnom nalazištu na dubini od 600 m. Na površinu izlazi sama, jer prirodni CO2 stvara pritisak koji gura vodu prema površini. Tako netaknuta voda, obogaćena mineralima koji doprinose pravilnom radu našeg probavnog sistema, pritiče u punionicu.

Urška Premik / Donat PR

Donat brine o probavi i prirodi.

U Donatu vjerujemo da je napredak rezultat partnerstva između robne marke i njenih stalnih kupaca.

“Korisnici Donata i njihova očekivanja u središtu su djelovanja Donata”, rekla je Klavdija Vidic, direktorica marketinga, istraživanja i razvoja PJ Donat. “Kako bismo edukovali Donatove kupce i poboljšali njihov kvalitet života, razvili smo puno korisnih sadržaja koji su dostupni svima na web-stranici Donata. Među profesionalnim i obrazovnim sadržajima kreirali smo i dva posebna programa u saradnji sa stručnjacima: Donat Detox i Donat Imuno”, naglasila je.

Donat Detox namijenjen je svima koji žive brzo i žele pomoći svom tijelu 21-dnevnom efikasnom detoksikacijom. Donat Imuno jača imunološki sistem na prirodan način i uključuje 30-dnevni meni, stručne savjete i prijedloge za vježbanje i vježbe za upravljanje stresom.

S obzirom na potpuno prirodno porijeklo proizvoda i očekivanja stalnih kupaca, u Donatu odgovorno brinu o prirodi i okolini u kojoj djeluju.

Donatove aktivnosti održivog razvoja fokusirane su na društvenu odgovornost promovisanjem zdravlja probavnog sistema i odgovornosti za okolinu ambalažom prihvatljivom za prirodu, zaštitom Donatovih prirodnih resursa i korištenjem manje energetski zahtjevnih sirovina.

Donat takođe slijedi svoje održive obaveze s novom ambalažom – sa 100% recikliranim flašama, koje će se naći na tržištu u martu 2021. Nove flaše, između ostalog, znače smanjenje emisije CO2 u okolinu za 90%.

S. Vujanović / PROMO

Urška Premik / Donat PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.