{ZAJEDNO} proslavljamo 15 godina dm-a u Bosni i Hercegovini!

apr 19, 2021 PROMO

Podrška domaćim proizvođačima i pokloni zahvale za vjernost kupaca.

Povodom obilježavanja 15 godina poslovanja dm-a u Bosni i Hercegovini kroz društveno odgovorne projekte te poklone kompanija će iskazati zahvalnost lokalnoj zajednici i kupcima za vjernost.

Upravo u ovim izazovnim vremenima, u kojima obilježava 15 godina poslovanja na teritoriji BiH, kompanija dm odlučila je podržati domaće preduzetnike, a samim tim i bh. privredu. Posredstvom inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, 15 domaćih proizvođača dobiće priliku da svoje proizvode plasira na bh. tržište kroz lanac od trenutno 79 dm prodavnica. Iako je prvenstveno odabrano 12 domaćih proizvođača, odlučeno je da se dodatno podrže još tri te se tako simbolično u konačnici trenutno radi na uvrštavanju u ponudu više od 30 proizvoda 15 odabranih proizvođača.

Foto: dm PROMO

“Podrškom domaćim proizvođačima, ne samo da im pružamo mogućnost izlaska na tržište, nego i stvaramo bolju, raznovrsniju i kvalitetnu ponudu za naše kupce”, ističe Admira Isaković, voditeljica nabave i marketinga dm-a BiH.

“U godini koja je iza nas postali smo još svjesniji potrebe domaće proizvodnje i zastupljenosti domaćih proizvoda na policama trgovačkih lanaca. Tada smo, u jeku krize izazvane koronavirusom, kako bi odgovorili na porast potražnje za dezinfekcionim sredstvima, upravo u saradnji s domaćim proizvođačima, koji su prenamijenili svoje proizvodne linije ili razvili nove proizvode, obogatili našu ponudu domaćim proizvodima. Inicijativom {ZAJEDNO} nastavljamo s ovim trendom”, dodaje Isaković.

Odabrani proizvođači od kompanije dm imaju podršku pri razvoju i usavršavanju proizvoda, osmišljavanju marketinške kampanje te mentoring po pitanju uvrštavanja proizvoda u trgovački lanac. Tokom procesa mentoringa proizvođači će dobiti stručne savjete za sve faze pripreme prema individualnoj potrebi, kao što su: istraživanje tržišta, formiranje cijene, unapređenje ambalaže, izrada deklaracije, certifikovanje proizvoda, skladištenje proizvoda. Podrška dm-a nastaviće se i nakon uvrštavanja proizvoda u dm asortiman, kada će kroz dm kanale oglašavanja ali i punu marketinšku i PR podršku, novi proizvodi dobiti priliku za adekvatno predstavljanje kupcima.

Osim društveno odgovorne inicijative kojim obilježava jubilej, kompanija dm će se različitim poklonima i aktivnostima zahvaliti i svojim kupcima na vjernosti. Neke od tih aktivnosti počinju već ovaj mjesec, a nastaviće se sve do kraja godine. Ipak vrhunac proslave očekuje se u junu, kada će se 29. juna navršiti punih 15 godina od otvaranja prve dm prodavnice.

Promo

dm PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.