Započnite dan uz LatteGo čaroliju okusa

by | 25 Maja, 2022
Philips LatteGo aparat za kafu

Ali prvo – kafa!

Da li ste jedni od onih koji čim ustanu iz kreveta krenu u potragu za šoljicom i kafom? Oni koji prije prvog gutljaja kafe ne mogu da razmišljaju, a kamoli da progovore smislenu rečenicu? Ne brinite, u potpunosti vas razumijemo! Svi znamo da kafa mnogima predstavlja eliksir koji im daje supermoći na poslu ili u društvu, zato ne čudi podatak da se svakog dana u svijetu popije oko 2,25 milijardi šoljica kafe. Ipak, istinske kafopije znaju da nije svaka kafa ista, odnosno, da o njenim blagodatima za dušu i tijelo uvelike ovisi kvaliteta pripreme.

Philips LatteGo aparat za kafu

Foto: Rok Mlinar

Jednim dodirom do tekućeg savršenstva

Jedan pogled će da bude dovoljan da se zaljubite u LatteGo automatske aparate za kafu, a jedan dodir će da vam omogući pravu eksploziju aroma i okusa. Philipsov kućni barista poznat je po lakoći korištenja, a pregledni intuitivni ekran omogućava vam prilagodbu kafe baš po vašoj mjeri! Kako bi kafa uvijek bila aromatična iz šoljice u šoljicu, pobrinuo se izdržljivi keramički mlin koji zrnca kafe može da melje u iznimno sitni prah ili u krupnije komadiće – tu odluku prepuštamo vama. Osim naprednih funkcionalnih karakteristika, Philips LatteGo aparat za kafu ističe se i zbog svoje estetike. Njegov elegantni i profinjeni dizajn će da plijeni sve poglede u vašoj kuhinji.

Philips LatteGo aparat za kafu 3

Foto: Rok Mlinar

Veličanstvenih 12 za čistu desetku!

Nije bitno da li ste više espresso ili bijela kafa tip osobe – Philips aparat serije 5400 nudi 12 različitih napitaka od kafe! Pa, da krenemo redom.

1. Da li znate koja kafa nosi laskavu titulu “kraljice među kafama”? Odgovor je jednostavan – espresso kafa! Iako se čini vrlo jednostavno, njena priprema zahtijeva pravo malo umijeće. Savršeni espresso sadrži bogatu aromu te smeđu i gustu kremu koja mora da bude debljine 3-4 milimetra. Ništa što Philips aparat s lakoćom ne može da pripremi

2. Nastavljamo u epsresso ritmu, a sljedeća kafa koju vam Philips LatteGo može da ponudi je ristretto – kratki espresso jačeg i bogatijeg okusa koji se postiže propuštanjem manje količine vode. Spavalice, ovo je najbolji lijek za vas!

3. Ako ste ipak obožavatelj espresso kafe slabijeg intenziteta i veće gorčine, pravi odabir za vas je espresso lungo u čijoj se pripremi koristi dvostruka količina vode u odnosu na običan espresso.

4. Mnogima omiljena Americano kafa također se nalazi u bogatoj ponudi Philips LatteGo 5400 aparata. “Amerikanac” se dobiva razrijeđivanjem espressa vrućom vodom, a jačina varira ovisno o omjeru kafe i dodane vode.

5. Ne morate da “potegnete” do Australije po svoju idealnu long black kafu – dovoljan je jedan dodir na ekranu! Duža crna kafa jačeg je okusa i mirisa od Americano espressa, a nastaje prelijevanjem ristretta vrućom vodom. Bolje od svakog alarma!

6. Espresso dio družine zatvara caffe crema, dugi espresso koji propušta svu vodu kroz kafu tokom postupka pripreme.

7. Philips LatteGo 5400 pravi je umjetnik i u izradi bijelih kafa, a prvi među njima je talijanski klasik – cappuccino. Može da bude suhi i mokri, a jedina je razlika u količini i omjeru mlijeka i pare. Isprobajte oba!

8. Kafa s mlijekom prvi je izbor mnogih kafoljubaca širom svijeta, a priprema se u kombinaciji s vrućim mlijekom. Iako je mnogi izjednačavaju s bijelom kafom, ne radi se o istom napitku.

9. Koja je onda razlika? Iako su kafa s mlijekom i bijela kafa praktički dvije sestre, bijela kafa priprema se s hladnim mlijekom.

10. Caffe latte? Nema problema! Philipsov 5400 uređaj će da posluži savršeni topli napitak u nekoliko trenutaka. Latte se radi u dva koraka – prvo se dodaje espresso, a zatim mlijeko i pjena. Idealan odabir za svako nepce!

11. Latte macchiato također je na popisu “odabranih” i priprema se suprotno od caffe lattea – espresso se dodaje na kraju!

12. Da li znate šta je flat white kafa? Upravo je ona najbolji odabir za one koji uživaju u bogatoj aromi zrna kafe unatoč dodatku mlijeka. U njeznoj pripremi sudjeluje espresso i mikropjena, ali u okusu dominira kafa.

Philips LatteGo aparat za kafu 3

Foto: Rok Mlinar

Sigurni smo da vas bogat izbor i mogućnosti LatteGo aparata nisu ostavili ravnodušnima i da ćete da se teško odlučiti za svog favorita. Ipak, imamo dobre vijesti! Koji god napitak od kafe da odaberete – ne možete da pogriješite!

ljepotaizdravlje.ba

Rok Mlinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.