Blueberry Cobbler

jun 30, 2011 Kuhar

Sastojci
1 velika jabuka  
250 gr borovnica  
50 gr smjeđeg sećera  
250 gr mascarponea
Preliv
85 gr maslaca (isecenog na kockice)  
225 gr brasna  
50 gr smjeđeg sećera  
naribana korica 1 limuna  
140 ml jogurta (moze i vocnog)
 
Vrijeme pripreme:30 min
1 Pecnicu zagrijati na 200ºC
2 Jabuku oljuštiti pa isjeći na tanke kriške. Poredati ih na dno posude (od 1, 5l)
3 Dodati borovnice, pa posipati sećerom. Prekriti mascarpone-om
4 Prstima izmrviti maslac s brašnom kako bi se stvorile grudvice. Dodati im secer i naribanu limunovu koricu. Napraviti udubljenje u brašnu, pa dodati jogurt. Sve polako promješati, ali sastojci ne treba da se spoje previse
5 Ovime prekriti mascarpone. Peći oko 20 min ili dok površina ne porumeni a punjenje ne počne da vrije

 

Izvor: Coolinarika.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.