Burritos

by | 27 Augusta, 2017

Recept Murisa Hadžića iz Tuzle

SASTOJCI:
Za tortilje:
150 g kukuruznog brašna
200 g glatkog brašna
200 ml mlake vode
Za fil:
500 g pilećih fileta
1 konzerva crvenog graha
1 konzerva kukuruza
2 zelene paprike
1 chili paprika
chili u prahu
sir trapist
Za sos:
maslinovo ulje
paradajz pire
prstohvat origana

PRIPREMA:
1. Od sastojaka za tortilje umijesiti glatko tijesto, napraviti 10 loptica i ostaviti ih da
stoje 10 minuta. Zatim ih tanko razviti i ispeći u zagrijanoj tavi bez ulja.
2. Na maslinovom ulju propržiti isjeckane paprike, dodati piletinu i nastaviti dinstati
20 minuta. Dodati kukuruz, grah, chili u prahu i začine po želji.
3. Na svaku tortilju staviti 2 kašike fila, malo narendanog trapista i urolati kao
palačinke. Ubaciti kratko u mikrovalnu kako bi se sir istopio i uvezao ostale sastojke.
4. Za sos izmiješati paradajz pire, maslinovo ulje, origano i chili po želji.
5. Dekorisati zelenom paprikom i servirati uz sos.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

Izvor: Pošaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.