Domaći umak

by | 7 Jula, 2018

Ovaj ukusni umak, pravi je američki dodatak burgerima, a jednostavno se priprema i kombinuje sa svim vrstama mesa. Danas vam donosimo recept za njegovu pripremu, kako biste ga uvijek imali u frižideru, spremnog za serviranje uz glavno jelo.

Sastojci:

  • 3 kašike kečapa
  • 5 kašika majoneze
  • 3 kašike sitno isjeckanih kiselih krastavčića
  • 1 sitno isjeckana paprika
  • 1 crveni luk, sitno isjeckan
  • 1  čen bijelog luka
  • Kašičica sirćeta
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • Prstohvat  soli
  • 2 tvrdo kuhana jajeta

Priprema: U posudu sipajte kečap, majonezu, dodajte papriku i kisele krastavce. Zatim dodajte nasjeckane crveni i bijeli luk, jaja i sirće. Sve dobro izmiješajte i probajte. Dodajte prstohvat soli i alevu papriku, a po potrebi možete dodati i više. Umak možete držati u plastičnoj ili staklenoj posudi, spremiti u frižider na nekoliko dana i koristiti po potrebi. Savršeno će ići uz sve vrste mesa, i biće sastavni prilog vašem glavnom jelu.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.