Džemi lady

by | 12 Maja, 2011
Za kolač: 
100 g šećera  
60 g šećera u prahu  
125 ml ulja  
60-100 g Džema extra borovnica 
90 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
90 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
1 kašičica praška za pecivo 
1 kašičica sode bikarbone  
1 kašičica Vanilin šećera
45 g kakaa  
200 ml jogurta  
40 ml mlijeka
 
Za glazuru:
 25 g maslaca  
50 g čokolade  
3 kašike slatkog vrhnja
 
Priprema
Vrijeme pripreme:50 min
Težina:Srednje zahtjevno
 
1
Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.
2
Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao.
3
U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom.
4
Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).
5
Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
6
Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
 
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.
Savjet
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon vađenja treba ostati čist.
 
Izvor: coolinarika.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.