Napravite sami savršena burger peciva

by | 17 Septembra, 2018

Sastojci:

360 ml mlijeka
540 g brašna
2 jaja
60 g maslaca
2 kašičice šećera
1 kašika suhog ili 25 g svježeg kvasca
2 kašičice soli
susam, mak, lan…

Priprema:

Pomiješajte toplo mlijeko, šećer, kvasac i jaje. Dodajte otopljeni maslac, dobro pomiješajte pa pustite da se na vrhu stvori pjena. Dodajte brašno i so i zamijesite mekano i elastično tijesto. Ako je tijesto premekano, dodajte još brašna.

Nauljite posudu pa u nju ubacite tijesto i pustite da se diže oko sat vremena ili dok se ne udvostruči. Kada je tijesto postalo duplo veće, premijesite ga. Podijelite tijesto na 10 do 12 okruglica i pustite da odmore još desetak minuta.

Prebacite ih na lim za pečenje, pustite ih oko pola sata do 45 minuta da se dižu, a zatim ih premažite jajetom i pospite sjemenkama po želji.

Pecite na 190 stepeni oko 15 do 20 minuta, u zavisnosti od rerne i veličine peciva. Pecivo mora da poprimiti zlatnu boju. Izvadite ih iz rerne i prekrijte čistom kuhinjskom krpom. Odmorite ih 15 minuta, pa poslužite.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.