Pasta u crnom vinu

by | 16 Juna, 2020

Da li ste ikada kuhali tjesteninu u crnom vinu? Ako niste zapitajte se zašto i zašto da ne? Naravno, ukoliko ste ljubitelj crvenog ili crnog vina. I ako niste, ne brinite, vino se neće ni osjetiti, samo će dati bolji ukus tjestenini. Za one koji vole vino, uživanje će biti udvostručeno. Nemojte štedjeti, neka vino bude kvalitetno, svakako ćete ga iskoristiti nekom drugom prilikom ili popiti uz ovo jelo.

Potrebni sastojci:

1/2 l crnog vina (što tamnije i jače to bolje),
200 g špageta, fusila ili pena,
2 kašike pesto sosa,
2 kašike kisele pavlake,
1 kašičica soli,
malo rendanog parmezana

Priprema:

U dublju šerpu sipajte vina onoliko koliko mislite da treba, može biti čaša vina i ostatak vode, a može biti i samo vino. Posolite, ubacite tjesteninu i skuhajte je. Dok se kuha u posudi izmiješajte pesto i kiselu pavlaku.  Servirajte tako što ćete u tanjir staviti mješavinu pesta, preko toga stavite skuhanu i ocijeđenu tjesteninu i na kraju sve pospite narendanim parmezanom. Servirajte uz  čeri paradajz, posudu crnih maslina i malo bosiljka. I naravno, ne zaboravite čašu omiljenog vina.

Savjet:

Tjestenina kuhana u vinu je vrlo jednostavno jelo i za njega je potrebno vrlo malo sastojaka, zato gledajte da ti sastojci budu što kvalitetniji. Nemojte da koristite vino koje i inače ne biste pili. Vino koje ste iskoristili za kuhanje špageta, sutradan možete iskoristiti i za kuhanje nekog finog paprikaša ili sličnog jela koje se kuha u vinu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.