Rolnice s feta sirom

by | 16 Marta, 2011
Za tijesto:
650 g mekog brašna (tip 400)
1 svježi kvasac
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
3 dl mlijeka
100 g margarina
1 jaje
 
Za fil:
200 g kulena ili sudžuka
200 g feta sira
origano
30 g sjemena suncokreta
1 jaje
 
Tijesto:
1. U manjoj posudi sjediniti 2 dl mlakog mlijeka, 1 kašičicu brašna, šećer i svježi kvasac. Dobro izmiješati sve sastojke i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za miješenje sipati polovinu brašna, dodati jaje, so, nadošao kvasac, ostatak mlijeka i omekšao margarin. Ručno promiješati, a zatim postepeno dodavati ostatak brašna i mijesiti sve dok tijesto ne počne da se odvaja od prstiju. Umiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
 
Fil:
1. Kulen isjeći na tanke kolutove, feta sir na štapiće.
 
Finalni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm i formirati kvadrat. 
2. Duž dvije paralelne strane kvadrata poredati kolutove kulena, štapiće feta sira i posuti origanom.
3. Filovane strane urolovati ka unutra kako bi se spojile i formirale dva rolata. 
4. Tijesto između dva rolata isjeći kako bi se razdvojili.
5. Svaki rolat isjeći na parčiće, premazati umućenim jajetom i posuti sjemenkama suncokreta. 
6. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega pripremljene rolnice i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.