Sutlijaš sa breskvama

by | 14 Aprila, 2011

Sutlijaš sa breskvama

  • 250 g pirinča
  • 1 l vode
  • 7 dl mleka
  • 5 kašika šećera
  • 2 dl slatke
  • pavlake
  • rendana kora
  • jednog limuna
  • 250 g bresaka iz kompota

1. Pirinač očistiti, oprati i naliti litrom vode, te kuvati dok ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
2. Dodati šećer, postepeno dolivati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi povremeno mešajući da ne zagori. Skloniti ga sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen sutlijaš dodati polovinu šlaga od slatke pavlake, rendanu koru limuna i seckane breskve, te polako promešati.
4. Gotov sutlijaš sipati u staklene čaše i dekorisati preostalom slatkom pavlakom.

Izvor:  Dobra hrana logo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.