Vege Ražnjići

by | 23 Maja, 2011
Sastojci
Marinada
2 kašike soja sosa  
50 ml svježe iscijeđenog limunovog soka  
50 ml maslinovog ulja 
2 čena bijelog luka  
1 kašika mljevene crvene paprike
1/2 kašike mljevenog korijandera  
1 kašika svježeg sjeckanog peršuna  
1 kašičica vegete natur  
so  
biber
Za 5 ražnjića
5 sojinih medaljona  
2 šake šampinjona  
1 tikvica  
1 paprika
 
 
1
Sojine medaljone staviti da se namaču u kipućoj vodi 15 minuta. Zatim ih dobro ocijediti pa marinirati.
2
Za marinadu pomiješajte limunov sok, soja sos i maslinovo ulje pa dodajte protisnuti bijeli luk i ostale začine. Sve dobro izmiješajte i time prelijte sojine medaljone. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se mariniraju barem sat-dva.
3
Sojine medaljone razrežite na četvrtine, šampinjone na pola, papriku na kocke i tikvicu na kolutiće. Poslažite sve ove sastojke na štapiće za ražnjiće i pecite na roštilju ili na maslinovom ulju (ja sam ovaj put pekla na električnom roštilju) 10-ak min. s obje strane.
Posluživanje
Poslužiti uz salatu…
Možete upotrijebiti i neko drugo omiljeno povrće za ražnjiće.
 
Izvor: coolinarika.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.