Lagani čokoladni mus

by | 3 Januara, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:

170 g čokolade

80 g mlijeka

1 žumanjak

4 bjelanjka

80 g šećera

2 dl slatke pavlake

Priprema:

1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti izlomljenu čokoladu i mlijeko, pa zagrijevati na umjerenoj temperaturi neprekidno miješajući dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu smjesu.

2. Sloniti s pare i ostaviti da se prohladi, pa umješajte žumanjke.

3. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg postepeno dodajući šećer.

4. U smjesu od čokolade polako kuhačom umiješati šam od bjelanjaka.

5. Pripremiti 6 manjih staklenih čaša pa u njih razliti mus od čokolade. Dekorisati šlagom od slatke pavlake.

Izvor: Bakina kujna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.