Pijani tart by 24Kitchen

by | 10 Januara, 2013

Sastojci za tijesto:

  • 250 g brašna
  • 125 g mekog maslaca
  • 125 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • ½ kašikice narendane kore limuna

Za punjenje:

  • 120 g mekanog maslaca
  • 120 g šećera u prahu
  • 120 g sitno mljevenih oljuštenih badema
  • 40 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 20 komada plavih šljiva
  • 4 kašike šljivovice
  • smeđi šećer za posipanje
  • balzamiko dresing

Način pripreme:
1. Očistite šljive od koštica, isjecite na kriške i marinirajte rakijom.
2. Promiješajte maslac sa šećerom. Dodajte jaje i začine. Dodajte brašno pa umijesite mekano tijesto i ostavite u frižideru 30 minuta.
3. Pobrašnite dasku i razvucite tijesto. Isjecite četvorougaonike veličine 10-12 cm i stavite ih u pleh na papir za pečenje. Od tijesta napravite tanke valjke i njima oivičite četvorouglove. Pritisnite prstima da biste oblikovali ivice. Probodite viljuškom i pecite dok ne porumeni u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
4. Umiješajte sve sastojke za punjenje i miješajte dok ne nastane krem. Premažite ispečene kore. Iscijedite šljive od alkohola i gusto ih poređajte po kremu. Pospite smeđim šećerom i pecite dok punjenje ne porumeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.