Pita s kajsijama i bademima

by | 1 Jula, 2020

Sastojci:

6 svježih kajsija, izrezanih ili prepolovljenih
40 g šećera
60 g mljevenih badema
20 g badema u listićima
6 velikih kašika maslaca
1 jaje
1 kašičica ekstrakta vanilije
1 kašičica ekstrakta badema
1 i pol velika kašika brašna
pola pakovanja lisnatog tijesta

Priprema:

Prvo trebate napraviti frangipane. Mljevene bademe i šećer stavite u blender i sameljite ih dok ne budu nalik na pijesak. Dodajte maslac i nastavite miksati. Zatim dodajte jaje, vaniliju, ekstrakt badema i brašno te nastavite miksati dok smjesa ne postane glatka. Jednu kocku lisnatog tijesta razvaljajte tako da njome možete prekriti kalup za tart. Frangipane premažite preko tijesta. Polovine kajsija stavite na frangipane. Sve pospite bademima u listićima. Pecite na 170 stepeni oko 30 do 40 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.