Biskvit s jabukama i jogurtom

by | 15 Decembra, 2019

Sastojci:

350 ml grčkog jogurta
200 g šećera
150 ml maslinovog ulja
50 ml soka od limuna
3 velika jaja
1 kašičica ekstrakta vanilije
600 g jabuka
300 g višenamjenskog brašna
3 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode
2 kašičice mljevenog cimeta
80 g smeđeg šećera
2 žlice putera
prstohvat soli

Priprema:

Zagrijte rernu na 170 stepeni. Premažite posudu za pečenje maslinovim uljem. Jogurt, šećer, maslinovo ulje, limunov sok, jaja i ekstrakt vanilije pomiješajte u velikoj zdjeli.

Ogulite jabuke i narežite ih na kockice. Dodajte ih u smjesu s jogurtom. Zatim ubacite brašno, prašak za pecivo, sodu, so i ½ kašičice cimeta i miješajte dok ne razbijete sve grudvice brašna.

Ostatak cimeta pomiješajte sa smeđim šećerom i dvije kašike maslaca i stavite sa strane.

Polovinu tijesta prebacite u posudu za pečenje, a preko toga rasporedite smjesu šećera i maslaca. Prelijte ostatkom smjese.

Pecite otprilike 50 minuta prekriveno aluminijskom folijom. Nekoliko minuta prije kraja foliju skinite kako bi kolač poprimio zlatnosmeđu boju.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.