Pavlova torta s jagodama

by | 19 Maja, 2020

Sastojci:

5 bjelanjaka
200 g šećera
1 supena kašika alkoholnog octa
1 supena kašika gustina
1 supena kašika ekstrakta vanilije

Priprema:

Zagrijte rernu na 140°C. Pjenasto izmiksajte bjelanjak, a zatim postepeno dodajte šećer. Krajevi kreme kad izvadite pjenjaču vam moraju biti glatki i sjajni, a šećer ne smijete osjećati pod zubima. Dodajte ocat, gustin i vaniliju pa zatim kuhačom lagano miješajte.

Pleh obložite papirom za pečenje pa ga namastite, a smjesu formirajte u krug i ostavite neuredno, ali je možete i potpuno zagladiti ako želite. Pecite 60 minuta, a zatim ih ostavite još malo u pećnici. Izvadite ih recimo nakon drugih 60 minuta.

Istucite šlag pa ga rasporedite po torti zajedno sa svježim jagodama.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.