Sočni kolač s grejpom i rumom

by | 12 Februara, 2020

Sastojci:

125 g maslaca
125 g šećera
125 g brašna
1/2 paketića praška za pecivo
1 prstohvat soli
2 jaja
1 grejp
300 ml soka od grejpa
125 g šećera u prahu
50 ml ruma

Priprema:

Dobro operite grejp pa naribajte koricu. Potom iscijedite sok.

Otopite maslac i pomiješajte ga sa šećerom, dodajte dva jaja i sok jednog grejpa (procijedite ga da ne ostanu koštice). Dodajte i koricu.

Prosijte brašno s praškom za pecivo, pa ga s prstohvatom soli umiješajte u tijesto.

Ugrijte rernu na 180 stepeni. Tijesto (koje mora biti vodenkasto), ulijte u dobro namašćen i oštrim brašnom posut kalup za pečenje. Pecite 30-35 minuta. Izvadite iz kalupa.

Pomiješajte 300 ml soka od grejpa s rumom, pa sve zajedno dodajte šećeru u prahu. Vratite ohlađeni kolač u kalup, pa ga prelijte dobijenim sokom. Najbolje bi bilo da ga tako ostavite stajati preko noći kako bi dobro upio sav sok.

Prije posluživanja možete ga ukrasiti kriškama crvenog i žutog grejpa.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.