Brzi rižoto s bundevom

by | 26 Juna, 2020

Sastojci:

šolja riže
manja bundeva
glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
1/2 kašike putera
kašičica mljevenog ili komadić svježeg đumbira
čaša bijelog vina
curry
1/2 kašičice kurkume
so, biber
suhi biljni začin

Sastojci:

Dinstajte na ulju isjeckani crni luk, dodajte zatim bijeli isječen na listiće, pa dodajte pirinač. Ubacite bundevu koju ste prethodno očistili i isjeckali na kockice. Posolite, pobiberite, sipajte biljni začin, stavite i đumbir (ako je svjež, izrendajte ga), curry i kurkumu, pa nalijte vinom, a zatim sipajte malo vode. Ostavite da se kuha na srednjoj temperaturi. Pred sam kraj ubacite puter da se istopi i dobro promiješajte. Poslužite toplo.

Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.