Indijska kuhinja: Egg curry

by | 14 Juna, 2020

Sastojci:

5 tvrdo kuhanih jaja
3 kašike ulja
2 glavice luka
2 kašike paradajz paste
3 zelene ljute papričice
5 cm korijena đumbira
2 kašičice mljevenog korijandera
2 kašičice kurkume
2 kašičice ljute tucane paprike
1 kašičica garam masale
400 ml vode
so, biber

Priprema:

Kuhana jaja propržiti na ulju da dobiju finu, zlaćanu boju i stvori se fina, čipkasta korica.

Crveni luk sitno isjeckati ili samljeti u blenderu i prodinstati na ulju u kome su pržena jaja toliko da višak vode ispari (3-4 minuta). Dodati izrendan đumbir i bijeli luk pa pržiti 2-3 minuta. Uz stalno miješanje dodati paradajz pastu, sitno sjeckane ljute papričice, korijander, kurkumu i ljutu tucanu papriku. Kratko propržiti pa dodati vodu i pustiti da provri.Zatim, dodati garam masalu i dobro promiješati.

U to dodati jaja i kuhati desetak minuta a zatim smanjiti temperaturu i kuhati dok višak tečnosti ne uvri.

Služiti toplo uz rižu ili indijski hljeb (roti, parata).

Izvor: Pošalji recept Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.