Ako volite pikantnu hranu ovo je pravi izbor za vas: Chili con carne

by | 16 Januara, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

500 g mljevenog mesa

1 glavica crvenog luka

2 češnja bijelog luka

800 g paradajz pelata

1 pakovanje meksičke mješavine povrća

4 kašičice čilija u prahu

6 malih ljutih papričica

4 kašičice meksičke mješavine začina

1 kašičica šećera

4 kašičice soli

ulje

Priprema:

1. U posudici izmiješati so, čili i meksičku mješavinu začina.

2. Sitno isjeckati crni i bijeli luk, pa ispržiti na ulju dok blago ne porumene.

3. Zatim dodati mljeveno meso, posuti začinima i dinstati uz povremeno miješanje dok ne promijeni boju.

4. Nakon toga dodati meksičku mješavinu povrća i dinstati još 10 minuta.

5. Isjeckati paradajz pelat, pa dodati i njegov sok. Umiješati šećer i sitno isjeckane ljute papričice, te kuvati 40 minuta uz povremeno miješanje.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.