Argentinski ćevapi na bakin način

by | 30 Oktobra, 2019

Potrebno je:

350 g mljevene junetine
300 krompira
2 jajeta
so, biber, malo sode bikarbone
1 glavica crvenog luka
5 čena bijelog luka
mljevena slatka paprika i tucana ljuta
4 kašike brašna
100 g prezli
2 kašike kisele pavlake
peršunov lista
ulje, sok limuna

Priprema:

Krompir skuhati i izgnječiti. Ostaviti da se prohladi pa dodati u mljeveno meso. Dodati 2 žumanceta, so, biber mljeveni, na vrh noža sode bikarbone. Crveni luk očistiti i izrendati kao i 3 čena bijelog luka koji treba izgnječiti. Ubaciti mljevenu papriku slatku kao i tucanu ljutu i sve dobro izjednačiti. Meso ostaviti pola sata u frižideru pokriveno. Viljuškom malo bjelanca umutiti.

Rukom ili kašikom vaditi meso, formirati ćevape pa ih probosti štapićem za ražnjiće provući kroz brašno bjelance i prezle. Pržiti u dubokom ulju. Vaditi pečene ćevape na papirnu salvetu.

Kiselu pavlaku umutiti viljuškom, dodati izdrobljen bijeli luk po želji može i senf, nekoliko kapi soka limuna i peršunov list.

Servirati ćevape s prelivom.

Izvor: kodbakeugostima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.