Aromatična piletina s indijskim orahom

by | 2 Juna, 2017

Sastojci:

800 g pilećeg bijelog mesa
2 mrkve
2 čena bijelog luka
150 g šampinjona
100 g indijskog oraha
100 ml soja sosa
2 kašike paradajz pirea
4 kašike gustina
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašičica žutog šećera
1/2 kašičice mljevene paprike
prstohvat đumbira
200 g riže
ulje
mješavina začina

Priprema:

1. Piletinu isjeći na manje kockice, mrkvu oguliti i iseći na polukrugove, a šampinjone na listove. Bijeli luk očistiti i ispasirati.
2. Sjeckanu piletinu začiniti po ukusu pa uvaljati u gustin. Potom je propržiti u dosta vrelog ulja da porumeni. Rešetkastom kašikom je izvaditi i ocijediti od suvišne masnoće.
3. Posebno na malo ulja propržiti mrkvu, a kada napola omekša, dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. U šerpi srednje veličine sjediniti soja sos, paradajz pire, žuti šećer, jabukovo sirće, bijeli luk, đumbir i mljevenu papriku. Dodati začine po ukusu i 100 ml vode te kratko prokuhati.
5. Zatim dodati indijski orah, prženu piletinu i povrće pa polako promiješati. Poslužiti uz kuhanu rižu.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.