Fine pileće ćuftice

by | 28 Augusta, 2014

cuftice

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 dl pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 3 kašike brašna
  • 2 jajeta, ulje
  • 600 g krompira
  • 2 kašike sjeckanog peršuna
  • mješavina začina

Priprema:

1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje.
2. Crni i bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. U odgovarajućoj zdjeli sjediniti mljevenu piletinu, pavlaku, sjeckani crni i bijeli luk, brašno, jaja, peršun i začine po ukusu. Dobro izmješati da bi se dobila ujednačena smjesa, a potom ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Odstojalu smjesu za ćufte kašikom vaditi i spuštati na vrelo ulje. Pržiti najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ćufte ne porumene.
5. Krompir oguliti i isjeći na štapiće pa ga pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.