Gulaš iz pećnice

by | 28 Augusta, 2013

Gulas Iz Rerne

Sastojci:

  • 600 g svinjskog buta
  • 200 g bekon slanine
  • 3 glavice luka
  • 700 g krompira
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl juneće juhe
  • 1 kašika mljevene paprike
  • 1 chilli paprika
  • 3 čena bijelog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 limun
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Meso isjeći na kocke, slaninu na listove, oljušten krompir na kolutove, crni i bijeli luk, chilli papriku i peršun sitno isjeckati, a limun izribati na sitno.
2. U zdjeli sjediniti meso, crni i bijeli luk, chilli papriku, mljevenu papriku, ribanu koru limuna, ulje i peršun, začiniti po ukusu i dobro promiješati, te ostaviti da odstoji u hladnjaku 120 minuta.
3. Vatrostalnu zdjelu obložiti listovima slanine, zatim poslagati kolutove krompira, pa prekriti slojem mariniranog mesa. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se potrošio sav materijal.
4. Pripremljeno jelo zaliti mješavinom vina i juhe, prekriti folijom, te staviti u zagrijanu pećnicu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.