Hrskava piletina

feb 8, 2013 Jela sa mesom

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 3 žlice pavlake
  • 1 žlice senfa
  • 2 žlice majoneze
  • 2 čena bijelog luka
  • 3 kašike parmezana
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • 200 g krušnih mrvica
  • 500 g krompira
  • mješavina začina, ulje

Za preljev:

  • 1 veća kisela jabuka
  • 4 kisela krastavca
  • 1 dl domaće pavlake
  • 150 g krem sira, so
  • 1 žličica seckanog peršina

Način pripreme:

1. Piletinu izrezati na trake.
2. Posebno sjediniti pavlaku, majonezu, senf, sitno sjeckani češnjak, parmezan, mljevenu papriku i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. U pripremljenu marinadu dodati piletinu i polako promješati, a potom ostaviti u hladnjaku da miruje 120 min.
4. Odstojalu piletinu, komad po komad, vaditi iz marinade, potom uvaljati u krušne mrvice i slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Na kraju piletinu poprskati uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 º C dok ne porumeni.
5. Dok se piletina peče, pripremiti preljev. Jabuku zajedno sa ljuskom i kisele krastavce izrendati na krupno rende. Sjediniti s domaćom pavlakom, krem sirom, posoliti i polako promješati.
6. Krompir oguliti i izrezati na tanke kolutove, a zatim ga propržiti na vrelom ulju.
7. Pečenu piletinu preliti umakom od sira i poslužiti uz prženi krompir.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.