Hrskava piletina sa leblebijom i paradajzom

by | 4 Decembra, 2018

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
4 pileća karabatka (ne skidati kožu)
1 luk, sjeckan
2 čena bijelog luka
kašičica crvene paprike u prahu
sol, biber
1 šolja cherry paradajza
1 konzerva leblebije
2 kašike grčkog jogurta

Priprema:

Zagrijte rernu na 220 stepeni.

Piletinu posolite i pobiberite te prepržite na maslinovom ulju sa svake strane oko pet minuta. Izvadite piletinu te u istoj posudi kratko dinstajte luk dok ne omekani. Dodajte papriku i začine po želji. Dodajte leblebiju i paradajz i dinstajte nekoliko minuta.

U ve​ću posudu za pečenje prebacite piletinu i ostale sastojke. Stavite u rernu na 180 stepeni te ostavite da se peče 25 minuta.

Izvor: ordinacija.dnevnik.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.