Ideja za ručak: Piletina Toscana

jul 21, 2020 Jela sa mesom

Sastojci:

3-4 pileća batka
3-4 pileća nadbatka
1 file pilećih prsa
3 paprike (zelena, žuta, crvena)
3 dl tekućeg paradajza (mogu to biti i pelati)
2 veće glavice luka
2 čena bijelog luka
2 manje konzerve graha
1,5 dl bijelog vina
2 kašike sušenog origana
vegeta ili so, biber
2 dl krušnih mrvica

Priprema:

Papriku i luk izrezati na manje režnjeve. Pelate, ako ih koristite umjesto tekućeg paradajza, izrezati.
Na malo maslinovog ulja pržiti piletinu u većoj i dubljoj tavi sa svih strana dok blago ne porumeni. Izvaditi piletinu pa na istom ulju pržiti luk i papriku sve dok paprika ne omekša. Tada dodati vino, kratko prokuhati. Dodati i pelate, origano te začiniti dodatno solju i biberom po ukusu. Vratiti piletinu u tavu, poklopiti pa krčkati na laganoj vatri 30 minuta. Po potrebi doliti još 2 dl vode kako bi sva piletina bila uronjena u umak jer će tako biti puno mekša i ukusnija nakon dinstanja.

Nakon 30 minuta piletinu opet skloniti u stranu (ovo možda i ne morate, ali tako je puno lakše promiješati grah koji se dodaje u ovom koraku), dodati ocijeđeni grah, promiješati.

Prebaciti sve povrće u pleh za pečenje, složiti po svemu piletinu, posuti preko svega prezle pa kratko zapeći u rerni prethodno zagrijanoj na 200°C. Piletina je gotova nakon 10-tak minuta nakon što mrvice dobiju lijepu smećkastu boju.

Poslužiti u posudi u kojoj se peklo za prilogom od tjestenine, ili bez njega.

Izvor: recipeci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.