Jagnjetina u pavlaci

by | 24 Decembra, 2018

Sastojci:

2 kg jagnjetine od buta
700 g krompira
200 g suhe slanine
100 g maslaca
300 g neutralne pavlake za kuhanje
2 kašike soli
nekoliko grančica ruzmarina
biber

Priprema:

Glinenu šerpu namazati maslacem, pa na dno šerpe poredati malo posoljen, na kolutove isječen krompir. Preko krompira poredati isječenu suhu slaninu i dodati iskidane listiće ruzmarina. Prekriti šerpu folijom i staviti u rernu da se peče na temperaturi od 200 stepeni pola sata.

Za to vrijeme svježu jagnjetinu isjeći na krupnije komade, staviti je u veću šerpu, dodati 5 dl vode, soli po ukusu i malo bibera. Poklopiti šerpu i staviti na vatru da se dinsta.

Kada krompir i meso omekšaju, izvaditi šerpu iz rerne. Preko krompira poredati kuhanu jagnjetinu. Preliti sokom od kuvane jagnjetine, ponovo prekriti folijom i staviti u rernu da se krčka još pola sata.

Umutiti pavlaku i njome preliti jagnjetinu, ponovo vratiti u rernu, bez folije i pustiti da se zapeče i dobije lijepu rumenu boju.

Sačekati da se malo prohladi i služiti uz salatu po želji.

Izvor: superrecept.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.